Sport

Kis Máté: “Tyson már nem mai bicikli!” Megszólaltak a szegedi ökölvívók Iron Mike visszatérési tervei kapcsán

Mike Tyson nemrég bejelentette: 53 évesen azért edz, hogy visszatérhessen a profi ökölvívás világába, kész bemutatómeccset vívni jótékonysági céllal. A nemzetközi sport-sajtó felrobbant a hír hallatán, sőt, idő közben a fél világ bejelentkezett Iron Mike skalpjáért, még a WBC-világbajnok 31 éves Tyson Fury is szóba került. Megkérdeztünk három jellegzetes szegedi ökölvívó-arcot, mit szólnak az ötlethez.

A TYSON – VISSZATÉRŐSDI, RÖVIDEN

Mike Tysonról sokan tudják, hogy ő volt a legfiatalabb nehézsúlyú bokszoló, aki világbajnoki címet nyert. Azt már jóval kevesebben, hogy a pankrátorok között is megfordult, 2012-ben beválasztották a WWE Hall of Fame-be. Olyan mozifilmekben alakította saját magát, mint a Krokodil Dundee Los Angelesben, a Rocky Balboa, a Másnaposok első két része, vagy a Horrorra akadva széria negyedik és ötödik epizódja. Könnyen lehet, hogy hamarosan pedig újra a bokszringben fogunk találkozni vele. A most 53 éves Tyson ugyanis egy jótékonysági gálán szeretne visszatérni – legalábbis ezt fontolgatja. Természetesen a rendezvény bevételeit jótékonykodásra használnák fel. A visszatérés híre megmozgatta a fél világ fantáziáját, a “leharaptam a füled, bocs tesó” Evander Hollyfield – től kezdve Tyson Fury-ig már mindenki szóba került, mint lehetséges ellenfél, a sztoriba pedig olyan nagyágyúk is beleverték a csúfot, mint a UFC-elnök Dana White (szerinte Iron Mike az életét kockáztatja) vagy a WBC világbajnoki kihívója, Dillian Whyte, aki az alábbi kérdést tette fel az NBC sportsnak tegnap: “Mi van, ha visszatér, és a ringben hal meg?”

MEGSZÓLALTAK A SZEGEDI BUNYÓSOK

Kiss Máté, a Szeged Box Club ökölvívója, nem mellékesen pedig a WBO interkontinentális bajnoka, a Szeged Sportolója 2020 díj nyertese szerint nem jó ötlet Tyson ámokfutása: “Tyson 53 éves, tehát már nem mai bicikli a sport terén. Ha valaki ennyi idősen lefut egy maratont, szép teljesítmény. A ringbe lépést viszont már nem kellene erőltetni, odabent nem csak sport, hanem háború is van.”

A teljes interjúnk Mátéval, benne egy hatalmas örömhírrel:

Máté szerint a friss sparring-videók alapján Iron Mike – nak meglepően jó fizikuma van, a “belgyógyászai” szép munkát végeztek. Ennek ellenére a regeneráció, az ütő – és állóképesség már nem az igazi ennyi évesen, nem kellene vállalni a profi meccseket. “Nyilván, van az a pénz” – jegyezte meg Máté, aki amellett, hogy a WBO interkontinentális bajnoki címe mellé két hete elnyerte a Szeged Sportolója 2020 díjat, a világ legszuperebb dolgában részesült: apuka lett!

GRATULÁLUNK AZ ÚJDONSÜLT APUKÁNAK, SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁN A SZEGED365.HU SZERKESZTŐSÉGE!

Apa szerelmét Kis Elizának hívják, Máté elmondta, hogy határtalanul boldog. “Az udvarlókat ha úgy alakul le kell csavarni, úgyhogy formában tartom magam” – nyilatkozta nevetve a Szeged365.hu-nak a szegedi WBO bajnok.

“Azt gondolom, hogy ez egy nagyon megfontolt és óriási promo-értékkel bíró történet” – nyilatkozta Simon Zsolt szegedi boksz-promóter, menedzser, egyben a kisváltósúlyban két szervezetnél (WBL és GBU) is Európa-bajnok szegedi Magyar Kinga edzője. Zsolti szerint 53 évesen éles küzdelemről nem lehet szó. “Tyson egy világklasszis, de nem hiszem, hogy fel tudná venni a versenyt egy Tyson Fury-val vagy egy Deontay Wilder-rel” – magyarázta a Szeged365.hu-nak, majd hozzá tette: arra jó volt a sztori, hogy a profi boksz állóvizét felpezsdítse.

Zsolti gondolatai, hangban:

A Szeged Box Club egyik edzője, Merész Ferenc úgy gondolja, talán saját magának akar bizonyítani Iron Mike. “Le kellene tenni a kesztyűt” – szögezte le Feri, aki úgy gondolja, nagyjából 35 éves korig egészséges a versenyzés ebben a sportágban. Tyson még most is veszélyes lehetne, sok nagyágyút meg tudna verni még most is, de az egészségének óriási veszélyt jelentene.

Feri gondolatai a témában, hangban:

OLVASNÁL MÉG A TÉMÁBAN?

A szegediek WBO interkontinentális bajnokát, a Szeged Sportolója 2020 díj nyertesét részletesebben az alábbi cikkünkben muattuk be. Ütős kis interjú következik:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb