Kikapcs

Indul az élet a Rakparton, most te is beleszólhatsz a programok összetételébe

Indul az élet a rakparton, most te is beleszólhatsz a programok összetételébe! Július 11-én klassz események veszik kezdetét, a szegediek ötleteit várják a tartalmak kidolgozására, jelentette be csütörtökön délelőtt Mihálik Edvin, Zöld Város Programért felelős tanácsnok.

A Zöld Város Programért felelős tanácsnok és Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője ismertette az eseménysorozat apropóját, ami nem más, mint, hogy július elsejével minden hétvégén lezárják majd a rakpartot, többek között ez az egyik olyan intézkedés, amit a Közgyűlés egy héttel ezelőtt megszavazott, emellett pedig szót ejtettek a rendezvények menetéről és összetételéről is, amelyek megvalósításában több, városi cég is szerepet vállal. Ilyen közülük a Somogyi-könyvtár, Belvárosi Mozi, Szent-Györgyi Agóra, a Szegedi Városkép és Piac Kft. a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. vagy a SZETÁV.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A szervezők kiemelték: a cél nem más, mint, hogy a szegediek az elkövetkezendő hétvégeken, amikor a rakpart lezárásra kerül hasznos, kulturális és élménydús, nem utolsó sorban pedig fogyasztható kikapcsolódásban részesüljenek. Éppen ezért várnak minden ötletet, javaslatot, hogy a megmozdulás minél sokrétűbb és számukra szerethetőbb legyen. Arról, hogy ezeket hova lehet megküldeni, hamarosan értesítik a szegedieket.

Mindketten kihangsúlyozták, hogy a Tisza-part az itt élők életében óriási szereppel és jelentőséggel bír, rengetegen veszik azt igénybe sportolás, szórakozás, baráti összeröffenések céljából éppen ezért nem volt kérdés, hogy az egy hónapon át tartó fesztivál hol kap majd helyet.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője a Szeged365.hu kérésére részletesen ismertette, hogy júliusban és augusztusban melyik hétvégén milyen program várható, amely változásának jogát egyelőre fenntartják, ugyanis a rendezvénysorozat még szervezés alatt áll. A főszervező egyúttal megnyugtatta a Napfény Városában élőket: “a Tisza vízszintjének emelkedése semmilyen hatást nem gyakorol majd a fesztiválra, ugyanis az elmúlt napokban csökkent annak szintje és várhatóan az elkövetkezendő időszakban teljesen visszahúzódik majd a saját medrébe.”

Mint azt kiderült, az első esemény július 11-én és 12-én egy zenés-táncos mulatsággal veszi kezdetét, ahol különböző stílusú és műfajú mozgásformákat sajátíthatnak el az odalátogatók, majd ezt követően vasárnap két filmet tekinthetnek meg a szegediek a Belvárosi Mozi jóvoltából.

Erről Szabó Éva Andreát, a Belvárosi Mozi vezetőjét kérdeztük, aki úgy fogalmazott: „a vetítésre kerülő filmek közül mind a kettő nagy klasszikusnak számít és mind a kettő mondanivalója éppen aktuális.”

A Szeged365.hu Szabó Éva Andreát ezt követően a június 22-én újranyitott Belvárosi Moziról, annak 100. születésnapjáról és VR élményről is kérdezte. A vezető ismertette, hogy a Belvárosi Mozi júliusban a magyar filmek vetítésére fektet hangsúlyt, „Vissza a moziba” címszó alatt, ahol ismét vászonra kerül többek között a Saul fia, a Testről és lélekről valamint premier előtti filmek is megtekinthetők lesznek. A VR, AR élményekkel kapcsolatosan pedig jelezte, hogy azok debütálása július 17-én lesz és mindenképp a Dél-Alföld legnagyobb attrakciója lesz majd.

A sajtótájékoztatót a Szeged365.hu élőben közvetítette, ezt itt nézheted meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb