Közélet

Napi összefoglaló, péntek: szerdától újra nyitva a rakpart, elfogadták a 2021-es költségvetést, elbúcsúztatták Benedek Tibort

Elrajtolt a hétvége, a pénteki napon annyi hír jött-ment a Szeged365 körül, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Kinyitják (egy kicsit) a Huszár Mátyás rakpartot, elfogadták a 2021-es költségvetést, pörög a tram train sztori, mi pedig összekaptuk Neked a nap legfontosabb híreit, egyetlen pakkba.

SZERDA REGGEL 6-TÓL ÚJRA AUTÓZHATÓ A RAKPART

A tervek szerint szerda reggel nyitják meg az autósforgalom előtt a Huszár Mátyás rakpartot. A Tisza elhagyta az alsó-rakparti út szintjét, jelenleg arra várnak, hogy megszáradjon az út ágyazata, ezt követheti majd a takarítás és az útszakasz megnyitása. Khm, egészen a hétvégéig, hiszen jövő szombaton már egy nagy, autómentes autósmozi lesz a helyszín.

VOLT MA PÖRGÉS A PARLAMENTBEN (IS)

Zúzós kis napja volt ma a kedvenc (és a kevésbé kedvenc) politikusainknak: elfogadták a 2021-es költségvetést, döntöttek a 2021-től négy részletben visszaépülő 13. havi nyugdíjról és arról, hogy ingyenes tankönyvellátásban részesül 2020 szeptemberétől valamennyi tanuló.

T.G.I.F., MINISZTERELNÖKI VERZIÓBAN

Péntek van, naná, hogy miniszterelnöki interjúval rajtolt a nap a közmédiában. A Brüsszelnek és ellenzéknek való üzengetést kihagytuk (a politikai Mortal Kombat sosem volt a Szeged365.hu műfaja és nem is lesz), minden más fontos ki – és bejelentés az alábbi cikkünkben vár Rád:

HA NEM VIGYÁZUNK, MÉG LESZ VALAMI EBBŐL A TRAM TRAIN DOLOGBÓL

…és tényleg. Mostanában minden napra jut egy Tram Train hír, íme a mai. Egész klassz “kis” verda lesz ez, nem?

EGY SZOMORÚ HÍR A VÉGÉRE

Szűk családi körben vettek végső búcsút a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól, Benedek Tibortól. Családja közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatják Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn vehetnek tőle búcsút a Margitszigeten.

ÉS EGY KIS GTA – VICE CITY A LEGES-LEGVÉGÉRE

A hetek óta alapfelszereltségként érkező napi 2-3 szegedi baleset mellé a héten minden napra jutott egy-egy strici (bocs a kifejezésért, a humán erőforrás menedzsert egy kicsit finomkodónak éreztük) hír, íme a mai.

Szürreálisabb, egyben felháborítóbb, mint a tegnapi. Sok mindenről hallottunk már, de női stricikről még nem. Szegeden ezek is vannak, az olvasóink elmondása szerint “Madame” a műfaj “hivatalos” elnevezése (börtönbe mindegyikkel):

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb