Közélet

Napi összefoglaló: koronavírus, digitális oktatás, belföldi turizmus és dupla diploma az SZTE-n

Az elmúlt 24 órában nem követelt újabb halálos áldozatot a vírus Magyarországon, elméletileg a megszokott tanrendben és nem digitálisan veszi kezdetét szeptemberben az oktatás, Fellendülhet a belföldi turizmus és dupla diploma szerezhető az SZTE-n.

NINCS ÚJ ÁLDOZATA A VÍRUSNAK AZ ORSZÁGBAN

13 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 579 fő. 127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

AZ SZTE KUTATJA AZ ÉRZÉST, AMIT EGY ÖNVEZETŐ AUTÓBAN ÉREZHETÜNK

A Szegedi Tudományegyetem Önvezető Jármű Társadalomtudományi Kutatócsoportja EEG és szemmozgáskövetéses méréseket végez az önvezető autóban átélt pszichés folyamatok feltérképezésére. A kutatók azt vizsgálják, hogy az emberek milyen érzelmi reakciókat élnek át, miközben megtapasztalják az önvezető autóban történő utazást.

A MEGSZOKOTT TANRENDBEN KEZDŐDIK MEG SZEPTEMBERBEN AZ OKTATÁS

Maruzsa Zoltán szerint az új tanévet hagyományos munkarendben kezdhetik meg az iskolások szeptemberben, mindenesetre azonban arra is fel kell készülni, hogy a digitális oktatás ismét életbe léphet a koronavírus-járvány miatt – közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

FELLENDÜLHET A BELFÖLDI TURIZMUS

Bár a koronavírus-járvány idejében bevezetett határzárakat már feloldották, a Netrisk felmérése szerint a magyarok 50 százaléka csak nyár végén vagy ősszel utazik el, 18 százalékuk pedig csak jövőre.

HATVAN ITTAS VEZETŐVEL SZEMBEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK A MEGYÉBEN

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök több mint hatvan ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból az elmúlt hetekben. Hétfőn három esetben volt pozitív az alkoholszonda.

TÖBB, MINT 100 FÉRŐHELLYEL BŐVÜLNEK A SZEGEDI BÖRTÖNÖK

Több, mint 100 férőhellyel bővülnek a szegedi börtönök, a magyar kormány célja ugyanis nem más, mint hogy szeptember 30-ig megszüntesse a túlzsúfoltságot és felszámolja a börtönbizniszt – fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.

DUPLA DIPLOMA AZ SZTE-N

Szerződést kötött egymással a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és a francia Limoges-i Egyetem, melynek értelmében a francia nyelv, irodalom és kultúra képzés hallgatói mindkét egyetem diplomáját megkapják. 

BÁNHIDI ÉS MIKLER A FORBES ÁLTAL FELÁLLÍTOTT LISTA LEGSIKERESEBB SPORTOLÓI KÖZÖTT

A Forbes Magazin ezúttal a legértékesebb magyar sportolókat listázta, ahol a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatának két tehetséges játékosa, Mikler Roland és Bánhidi Bence is helyet kapott. A srácok a jó hírt tőlünk tudták meg, nagyon meg voltak lepődve, de természetesen végtelen örömmel töltötte el őket az újabb siker.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb