Közélet

Neverending Story: mégsem született ma ítélet a SZEVIÉP-ügyben

Mégsem született ma döntés SZEVIÉP-ügyben: a Pécsi Ítélőtábla visszadobta másodfokra a csődbüntett miatt indított, egy évtizede zajló ügyet. Az egyik elsőrendű vádlott O. József nemrég bekövetkezett halála miatt az első és másodfokú ítéletet is hatályon kívül helyezték, P. László és B. Sándor ügyében pedig új eljárásra kötelezték a másodfokú bíróságot.

MAJDNEM ÖSSZEJÖTT

Korábban írtuk: a július 8-i elnapolást követően ma 10 órától hirdetett volna határozatot a Pécsi Ítélőtábla. Az évek óta nyúló büntetőperben az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó SZEVIÉP Zrt. egykori vezetői álltak a bíróság elé.

JÚLIUS 8-ÁN TARTOTTÁK VOLNA EREDETILEG A HARMADFOKÚ TÁRGYALÁST

Erdetileg július 8-án tartották volna a Pécsi Ítélőtáblán a SZEVIÉP-ügy harmadfokú tárgyalását, azonban ítélethirdetésre nem kerülhetett sort: a bírói tanács elhalasztotta a tárgyalást. A tárgyalás előtti hétvégén járta körbe a sajtót a hír, hogy az elsőrendű vádlott meghalt, és bár O. József ellen az eljárás megszűnik, a másik két vádlottal szemben tovább folytatódik majd a büntetőügy. A Pécsi Ítélőtáblán azzal indokolták a döntést, hogy az ítélőtáblához semmilyen hivatalos irat nem érkezett be arról, hogy az elsőrendű vádlott életét vesztette. Az ülésen nem jelent meg az elhunyt védője sem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb