Közélet

Napi összefoglaló: jogerős Joób Márton letartóztatása, Müller Cecília Röszkén, szeptember 17-én jön a PSG!

Egy újabb izgalmas nap Magyarország leghangulatosabb városában: ma döntöttek Joób Márton letartóztatásáról (másodfokon), beugrott egy show-ra Müller Cecília és sorsoltak az EHF-nél: szeptember 17-én Szegeden csapunk össze a PSG-vel!

A NAPI KORONAVÍRUS-HELYZET

33 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

KORMÁNYINFÓ, CSÜTÖRTÖK: MENTŐÖV A FESZTIVÁLOKNAK, JAVUL A FOGLALKOZTATÁS

Már idén elérheti a tavalyi számokat a foglalkoztatás Magyarországon, a déli határon egyre rosszabbodhat a helyzet a megújuló migrációs nyomás miatt. Támogatást kaphatnak a hazai rendezvényszervezők, és óvatosan utazzunk külföldre. Íme a mai kormányinfó főbb témái.

Mégis lesz buli Szegeden? Támogatást kaphatnak a fesztiválszervező cégek és klubok:

EGY KICSIT OPERATÍV TÖRZS TÁJÉKOZTATÓ VOLT RÖSZKÉN

“Magyarország közegészségügyi és járványügyi helyzete kiváló, ezt rendkívüli mértékben veszélyezteti az ellenőrizetlen migráció” – mondta Müller Cecília a röszkei határátkelőn tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján, melynek témája a magyar-szerb határ megerősítése volt. Az apropót a tegnapi “csata” adta, szerdán közel 100 illegális bevándorló rohamozta meg a kerítést:

JOGERŐS JOÓB MÁRTON LETARTÓZTATÁSA

A Kecskeméti Törvényszék ma helybenhagyta a járásbíróság múlt csütörtöki végzését, innentől kezdve fellebbezni sem lehet: jogerős Joób Márton és hét társának 30 napos letartóztatása.

A NAP LEGFONTOSABB SPORTHÍRE: SZEPTEMBER 17-ÉN ÚJRA SZEGEDEN A PSG!

Megvan a dátum, kőbe vésve: MOL-PICK SZEGED–Paris Saint-Germain, 2020. szeptember 17., 18:45, Újszegedi Sportcsarnok! Véglegesítették a VELUX EHF Bajnokok Ligája őszi programját, vérbeli rangadóval kezdenek a Kékek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb