Közélet

Napi összefoglaló: 800 felett az aktív fertőzöttek száma az országban, nőtt a benzin ára, látványtervek készültek a harmadik hídról

Az elmúlt 24 órában 52 fővel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az országban, immár 800 felett az aktív esetek száma. Két forinttal nőtt a benzin ára és látványtervek készültek Szeged harmadik hídjáról.

800 FELETT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

52 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 611 fő, 3681-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 806 fő. 58 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

NŐTT A BENZIN ÁRA

Ismét nőtt a benzin ára. Augusztus 21-től, azaz a mai naptól kezdve bruttó 2 forinttal emelkedik a 95-ös benzin ára. A gázolaj ára a hosszú hétvégén nem változik.

LÁTVÁNYTERVEK SZÜLETTEK A HARMADIK HÍDRÓL

A Belvárosi híd kisöccse? Golden Gate híd szegedi verzió? A Megyeri híd kicsinyített mása? A Speciálterv Építőmérnöki Kft. közzétett pár elképzelést a tervezett harmadik szegedi hídról.

SZEGED KÖZPONTÚ LESZ A RÉGIÓ GAZDASÁGI FEJLESZTÉSE

Nemesi Pál (a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Dél-Magyarországi Polgári Egyesület elnöke) soha nem titkolta, hogy egyik nagy vágya, hogy Szeged gazdaságilag dinamikusan fejlődő pályára álljon. A közösségi oldalán folyamatosan jelentek meg hírek azzal kapcsolatban, hogy hol tart a régió fejlesztése, és hogy kiket hívott az elmúlt időszakban Szegedre, kikkel tárgyalt a gazdasági akcióterv beindításával kapcsolatban.

ORBÁN VIKTOR SZERINT ISMÉT SZIGORÍTÁSOKRA LESZ SZÜKSÉG

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fogalmazott úgy, hogy a legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre.

RENDŐRÖK ELLENŐRIZHETIK A MASZKVISELÉST A NAGYOBB AUTÓBUSZ-ÁLLOMÁSOKON

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások – például a maszkviselési kötelezettség – betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül – közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

SZEGEDEN IS VÁLTOZNAK A KOLLÉGIUMI SZABÁLYOK

Az egyetemek sorra tájékoztatják a hallgatóikat arról, milyen intézkedéseket fognak bevezetni a kollégiumokban a koronavírus terjedésének elkerülése érdekében. Összeszedtük mire kell számítania szeptembertől a kollégista hallgatóknak a Szegedi Tudományegyetemen.

ÜTŐS DÉLUTÁN AZ ÁRPÁD TÉREN

A nagy sikerű júliusi rendezvény után a rajongók egy újabb közönségtalálkozó keretében találkozhatnak ismét Dr. Busa Gabriellával az EXATLON Hungary női bajnokával, a szegedi KirályTeam Kick-box Akadémia háromszoros világbajnokával. Gabi mellett azonban a klub másik nagy közönségkedvenc exatlonistája, a tízszeres felnőtt világbajnok – egyben világrekorder – Mórádi Zsolt is a rendezvény vendége lesz.

PÁLYÁN A MOL-PICK SZEGED

Két edzőmeccsel folytatja a nyári felkészülését a Pastor-legénység. Pénteken 17 órától, szombaton pedig 16 órától kétkapuznak majd Miklerék a horvát Nexe együttesével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb