Közélet

Napi összefoglaló: közel 400 fővel nőtt a fertőzöttek száma, koronavírusos lehet a Szeged-Csanád GA egy alkalmazottja

Közel 400 fővel nőtt az elmúlt 24 órában a fertőzöttek száma, koronavírusos lehet a Szeged-Csanád GA egy alkalmazottja és tovább pörög az élet a Napfény Városában, exkluzív interjú a Hungi, a Dokk és a Jate üzemeltetőjével.

KÖZEL 400 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős beteg, az elhunytak száma így 619 főre emelkedett, 3903-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2100 fő. 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

SZEGEDEN ALACSONY A SZENNYVÍZBEN A KORONAVÍRUS ÖRÖKÍTŐANYAGÁNAK MENNYISÉGE

Szegeden alacsony és stagnál az örökítőanyag-mennyiség, de Békéscsabán és szinte az összes hazai nagyvárosban emelkedik. Az adat azért fontos, mert a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

INDOKOLTAN NEM FOGYASZTHATNAK ALKOHOLT A HALLGATÓK A SZEGEDI KOLESZOKBAN

Fertőtlenítő hatása miatt torzítja a PCR tesztek eredményét az alkoholfogyasztás, azért tiltották be a szegedi kollégiumok, de ezen kívül látogatási tilalommal és kötelező maszkhasználattal is küzdenek a koronavírus ellen a szegedi diákotthonok.

KORONAVÍRUSOS LEHET A SZEGED-CSANÁD GA EGYIK ALKALMAZOTTJA

Koronavírusos lehet a Szeged-Csanád GA egyik alkalmazottja, lemondták a felkészülési meccseket.

TOVÁBB PÖRÖG AZ ÉLET A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Koronavírus ide, koronavírus oda a bulizási kedv nem apadt a szegediek körében – amilyen erősen zártuk a nyarat olyan erősen kezdjük az őszi időszakot is a Napfény Városában. Tovább dübörög a Hungi Vigadó, a Tisza Dokk és holnap megnyitja kapuit a Jate Klub is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb