Közélet

Napi összefoglaló: a megyében 16 új fertőzöttet regisztráltak, rehabilitálják a gyálai Holt -Tiszát, minden jegy elkelt az Abigél előadására

Országosan már átlépte a tízezret az aktív fertőzöttek száma, míg megyénkben 16 új beteget regisztráltak, megkezdődött a Holt – Tisza rehabilitációja, és hatalmas érdeklődésnek örvend a Szegedi Vízi Színház Abigél című előadása, minden jegy elkelt a hétvégi bemutatókra.

KORONAVÍRUS: ORSZÁGOSAN ÁTLÉPTÜK A TÍZEZRET, A MEGYÉBEN 16 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK

476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 10 191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 630 fő, 3990-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5571 fő. 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

NEVERENDING STORY? ELKEZDŐDÖTT A GYÁLAI HOLT – TISZA REHABILITÁCIÓJA

A fenti kérdésre válaszolva: úgy fest, mégsem az. Pár héttel ezelőtt az illetékesek lakossági fórumon tettek ígéretet a Hattyason és Gyálaréten lakó szegedieknek: elindul a pilot-projekt, tehát elkezdik az évtizedek óta az ökológiai katasztrófa szintjéig szennyezett Gyálai Holt Tisza rehabilitációjának első fázisát. Azóta nagy a csend, mi pedig elérkezettnek láttuk az időt, hogy rákérdezzünk az ATIVIZIG ügyvezető igazgatójánál, mi a helyzet…

MERKELY SZERINT KÖZÖSSÉGI ÖSSZEFOGÁSSAL GYŐZHETŐ LE A JÁRVÁNY, A LEGFONTOSABB A MEGELŐZÉS, A MASZKVISELÉS, A KÉZHIGIÉNIA, ÉS A MEGFELELŐ TÁVOLSÁGTARTÁS

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a XI. népegészségügyi konferencián tartott nyitóelőadásában csütörtökön, Budapesten elmondta, hogy míg a koronavírus tavaszi első hullámában a felső légúti tünetekkel orvoshoz forduló páciensek 6 százaléka volt Covid-pozitív, addig most ugyanez az arány 20-25 százalék körül alakul. Kiemelte, a járvány további terjedésének megakadályozása érdekében a legfontosabb a közösségi összefogás, a megelőzés, a maszkviselés, a kézhigiénia és a megfelelő távolságtartás.

MÁR 110 EZER HALLGATÓ VEHETTE ÁT DIPLOMÁJÁT NYELVVIZSGA NÉLKÜL

Elérte a 110 ezret azoknak a diplomáknak a száma, melyeket kiállítottak a felsőoktatási intézmények a nyelvvizsgákkal kapcsolatos engedményeknek köszönhetően – jelentette be Shanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a Facebookon.

TELT HÁZAS AZ ABIGÉL, NAGYON SOKAN KÍVÁNCSIAK A SZEGEDI VÍZI SZÍNHÁZ ELŐADÁSÁRA

Ha rendelkezel jeggyel Szabó Magda nagy sikerű ifjúsági regényének hétvégi előadásaira, nagyon szerencsésnek mondhatod magad, ugyanis mindhárom nap, péntektől vasárnapig telt házzal játsszák a Szegedi Vízi Színház színpadán a darabot, minden jegy egy szempillantás alatt elkelt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb