Közélet

Napi összefoglaló: rekordszámban nőtt a fertőzöttek száma, Orbán Viktor szerint az egészségügy felkészült a második hullámra,repülőshow tartja lázban a szegedieket

Szombat reggelre a legfrissebb adatok szerint rekordszerűen megugrott a fertőzöttek száma, már 916 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust, ezzel 11 825 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Orbán Viktor a Facebook-on tette közzé üzenetét, melyben elmondta, az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére, és látványos repülőshow-t tartanak a Huszár Mátyás Rakparton.

REKORDSZÁMBAN NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

916 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 11 825 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 633 fő, 4058-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 7134 fő. 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN VIKTOR, MINISZTERELNÖK A FACEBOOK-ON ÜZENT

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére – közölte szombat reggel a Facebook-ra feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

SZOROS VERSENYBEN ARATOTT GYŐZELMET A MOL – PICK SZEGED

Izgulhattak a szegediek a MOL-Pick Szeged csapatáért tegnap, hiszen a kékek házigazdaként, rendkívül szoros küzdelemben, 28-25-re győzték le az újonc Veszprém-Felsőörs csapatát a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén.

FOTÓRIPORT: 150 ÉVES SZEGEDEN AZ EVEZŐS SPORT

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a szegedi evezős sport, hiszen idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Szegedi Vízisport Egyesület szeptember 12-én megemlékező ünnepségre invitálja az evezősöket, barátokat, családtagokat, és minden sport rajongó szegedit.

FOTÓRIPORT: REPÜLŐSHOW A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTON

Szeptember 12-én tartották meg a szegedi repülőshow-t a Huszár Mátyás Rakparton. Az esemény délután 16:00 órakor rajtolt és egészen este nyolcig színesíti majd a Napfény Városában élők délutánját. A rendezvény a 4. Közép-Európa Kupa, 5. Szeged Ballon Kupa Fieszta és az Elő-Európa Bajnokság jövő évi világversenyének főpróbája lesz, amely keretében egy nagyszabású bemutató vár minden érdeklődőt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb