- Hirdetés -
21.9 C
Szeged
2020, szeptember 18., péntek

- Hirdetés -
Kezdőlap Közélet Napi összefoglaló: a megyében 19 új regisztrált fertőzött van, Orbán Viktor bejelentette,...

Napi összefoglaló: a megyében 19 új regisztrált fertőzött van, Orbán Viktor bejelentette, hogy újabb szigorítások jönnek

A mai napra 581 fővel nőtt a fertőzöttek száma, megyénkben 19 új esetről számoltak be, Orbán Viktor a kora esti órákban közzétett videó üzenetében az életbelépő szigorításokat ismertette, és letették esküjüket a Dugonics téren a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatói.

KORONAVÍRUS: 581 FŐVEL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, A MEGYÉBEN 19 ÚJ ESETET REGISZTRÁLTAK

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő, 4153-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

SZEGEDEN STAGNÁL, DE EGYRE TÖBB HELYEN EMELKEDIK A KORONAVÍRUS KONCENTRÁCIÓJA A SZENNYVÍZBEN

Szeged tartja magát, de Székesfehérváron, Budapest északi-, déli és központi területein, Miskolcon, Szolnokon, Nyíregyházán, Tatabányán, Salgótarjánban és Győrben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

11 TURISZTIKAI TÉRSÉG KAP ÁLLAMI TÁMOGATÁST, KÖZTÜK SZEGED IS

Jó hír, hogy Szeged egyike annak a kormány által létrehozott 11 turisztikai térségnek, amely jövő év végéig részesül az erre a célra kijelölt 4 milliárd forintos támogatásból, amelyet a város turisztikai stratégiájának kialakításához használhatnak fel. A támogatás uniós források bevonásával valósulhat meg.

ORBÁN VIKTOR BESZÁMOLT VIDEÓ – ÜZENETÉBEN A MAI KORMÁNYDÖNTÉSEKRŐL

A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerda délutáni, a mai kormánydöntésekről beszámoló video-üzenetében. Ezentúl kötelező lesz a maszkviselés a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben és az ügyfélszolgálatokon is. A szórakozóhelyeket este 11 után kötelező bezárni.

NÉZD VISSZA AZ SZTE ELSŐÉVES HALLGATÓINAK ESKÜTÉTELÉT

Nézd velünk a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatóinak eskütételét a Dugonics téren, és az egyetem egykori rektorának, Szent-Györgyi Albert szobrának koszorúzási ünnepségét.

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -