Kikapcs

Egy darabig vége a pezsgő szegedi éjszakai életnek, úgy bulizunk majd, mint tinédzser korunkban

Emlékeztek még a tinédzserkori szárnypróbálgató bulikra? Amikor a fiatalok többsége pár átmulatott óra után már szedte is a lábát, hogy elérje hazafelé az utolsó buszokat? Körülbelül ez a hangulat tér vissza mától a szegedi éjszakában, ugyanis összhangban Orbán Viktor miniszterelnök múltheti bejelentésével és a Magyar Közlönyben megjelentekkel, a szegedi szórakozóhelyek szeptember 21-től este 11 óra után kötelezően bezárnak. A korlátozást követő klubéletről a szegedi szórakozóhelyek üzemeltetőit kérdeztük.

EGY KIS VÁLTOZTATÁSSAL ÉS ÖSSZEFOGÁSSAL KÖZÖSEN ÁTVÉSZELJÜK EZT AZ IDŐSZAKOT

Gálosi Gyula, a Hungi, Hági, és a Studio 55 tulajdonosa a Szeged365.hu megkeresésére elmondta, a körülményekhez képest igyekeznek pozitívan állni a változásokhoz. Úgy látja, ettől a rendelkezéstől még nem áll meg az élet Szegeden, meg kell tenni minden szükséges óvintézkedést az előírásoknak megfelelően, garantálni kell a biztonságos szórakozást a vendégek részére, és meg kell tanulnunk alkalmazkodni a jelenleg kialakult helyzethez. Ez azt jelentené, hogy a bulik korábbi időpontban kezdődnek majd, és szigorúan 11 órakor lekapcsolják a villanyt.

Fotó: Hungi Vigadó Facebook oldala

Gálosi Gyula elmondta, ez a rendelkezés nem egyedüli Európában, például Nagy Britanniában és Írországban már jóval a koronavírus – járvány előtt is minden buli véget ért legkésőbb éjfélre, aminek, ha most még nem is látjuk, meg lehet az előnye. Például az, hogy nem reggel hatkor érünk haza egy -egy buliból, így a másnap sokkal pihentetőbb lesz, és sokkal aktívabban tölthetjük el az időnket. Gálosi Gyula hisz benne, hogy ezt nálunk is lehetséges megvalósítani, most nem a profit a lényeg, hanem, hogy együtt kézen fogva mind a vendégek és mind a személyzet biztonságát szem előtt tartva biztosítsák a zavartalan működést.

Fotó: Hági udvar Facebook oldala

AZ ELŐÍRÁSOK MAXIMÁLIS BETARTÁSÁVAL A TERVEK SZERINT DÜBÖRÖGNEK TOVÁBB A KONCERTEK A JATE-BAN

Mára Krisztián, a JATE Klub programmenedzsere biztatóan arról számolt be kérdésünkre, hogy a JATE-ban sem fog megállni az élet, a Klubtól megszokott hangulatos koncertek sora továbbra is folytatódik. Természetesen mindezt a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett: beléptetéskor mindenkinek hőmérővel megmérik a testhőjét, és akinek 37,2 fölé csúszik az érték, azt nem engedik be a szórakozóhelyre. Ez nagyon fontos mind a vendégek, mind az ott dolgozók védelmében. Arra a kérdésre, hogy kötelező lesz -e a szórakozóhelyeken a maszk viselése, Mára Krisztián még nem tudott biztos választ adni. Elmondta, ezt a pontját még vizsgálják a kormányrendeletnek.

Fotó: JATE Klub Facebook oldala

A RETRO BIZTOSAN KI FOG NYITNI

Kovács Ádám, a Sing Sing, Retro, Spirit, és a Tisza Dokk üzemeltetője biztosított róla minket, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett a Retro biztosan ki fog nyitni. Ők is alkalmazkodnak a jelenlegi helyzethez, tehát itt is korábbi bulikezdésekre számíthatunk. Kovács Ádám elmondta, a szórakozóhelyein eddig is, ezután is minden járványügyi intézkedést betartottak, például mérik a vendégek testhőjét belépéskor, így maximális biztonságban bulizhat náluk mindenki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb