Közélet

Napi összefoglaló: egy negatív PCR – teszt is elég a visegrádi országokból jövőknek, akár egy év börtön is járhat a hálapénzért

Országosan 905 -re hízott a fertőzöttek száma, de megyénkben örvendetesen alacsony, 16 – os esetszámot regisztrálhattunk az utóbbi 24 órában. Az OP új tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes szerint a visegrádi országokból beutazók más megítélés alá kerültek, számukra egy negatív PCR – teszt is elegendő lehet a belépéshez. Kezd révbe érni az egészségügy bérrendezése, ám az orvosok másodállása és a hálapénz elfogadása a legszigorúbb formában járnának el az új törvényjavaslat alapján.

CSONGRÁD – CSANÁD MEGYÉBEN NAGYON CSEKÉLY FERTŐZÉSSZÁM KÖSZÖNTÖTTE A NAPOT AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

905 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 31 480 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 11 beteg – közülük tízen hetven év felettiek – így az elhunytak száma 833 főre emelkedett, 8 165-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 482 fő. 649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.

ELTÉRŐ BEUTAZÁSI SZABÁLYOK A V4 – EK KAPCSÁN, CSÖKKEN A JÁRVÁNY DINAMIKÁJA A KÖZOKTATÁSBAN

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos és Kiss Róbert alezredes összegezték a legfrissebb koronavírus híreket, miszerint 21 óvodában, és öt iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet a járvány miatt, valamint változtattak a V4 országokra vonatkozó beutazási szabályokon, most már elég egy PCR teszt a V4 országokból érkezőknek.

STOP AZ ÁLLÁSHALMOZÁSNAK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN, ÉS A HÁLAPÉNZ KISKAPUIT IS KULCSRA ZÁRNÁK AZ ÚJ TÖRVÉNYJAVASLATBAN

Akár egy év börtönt is kaphat az, aki hálapénzt ad vagy fogad el a Büntető Törvénykönyv módosítása szerint, továbbá a törvényjavaslat tiltja a másodállású magánpraxist is, illetve az állami infrastruktúra magáncélú használatát.

HOSSZAS SZÁJKARATE ELŐZTE MEG A KÉT FORRONGÓ GAZDA TETTLEGESSÉGÉT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A tettlegességig fajult két hódmezővásárhelyi férfi vitája, a vásárhelyi rackaprojekt eltérő megítéléséből kifolyólag. Az ügyben súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indult eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Egyiküknek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek a vasvillás összecsapás során, amelyet telefonos fenyegetések, szóbeli viták, és egymás szidalmazása előzött meg.

A CINEMA CITY TULAJA SOROZATOSAN ÉPÍTI LE NEMZETKÖZI HÁLÓZATÁT A JÁRVÁNY MIATT

Több mint 500 angliai és amerikai moziját zárja be bizonytalan időre a Cinema City Szeged tulajdonosa. Az általa üzemeltetett Cineworld/Regal hálózat Angliában a legnagyobb, az Egyesült Államokban a második legnagyobb mozihálózatnak számít.

SZEGEDRE ÉRT A SZFE EGYETEMI AUTONÓMIÁÉRT ÉGŐ LÁNGJA EGY GRANDIÓZUS VÁLTÓFUTÁST KÖVETŐEN

…mindezt tette szó szerint: összesen 150-en futottak 1100 km-t fáklyával az SZFE szabadságáért a hétvégén, a láng vasárnap délután Szegedre is megérkezett. A Dugonics téren többszáz ember várta a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületéből érkező váltófutás résztvevőit, ahol a Szegedi Tudományegyetem dolgozói által aláírt nyilatkozatot is átadták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb