Közélet

Napi összefoglaló: forgalomkorlátozás várható a Nagykörúton, egy kínai cég figyelte meg Botka feleségét

Holnaptól ivóvíz – hálózatjavítás okán forgalomkorlátozás várható a Csongrádi sgt. és a Berlini Krt. kereszteződésében, a kínai Zhenhua Data a világon milliókat figyelt meg, köztük a szegedi polgármester, Botka László feleségét is. A pandémia sem lassít, bár a vadonatúj PCR – teszttel gyorsan áteshetünk a fertőződést csekkoló procedúrán. Az Operatív Törzs ülésén Müller Cecília az alapbetegségek megfelelő karbantartására szólított fel, Csongrád – Csanád megyében az elmúlt 24 órában 17 új megbetegedést észleltek.

JAVÍTÁSI MUNKÁLATOK MIATT SÁVSZŰKÍTÉSRE SZÁMÍTHATUNK A NAGYKÖRÚTON

Ivóvíz-hálózatjavítási munkálatokat végez a Szegedi Vízmű Zrt. a Csongrádi sgt. – Berlini krt. kereszteződésében, ezért október 14-től kezdődően forgalomkorlátozás várható az érintett útszakaszon. Lássuk, mire is számíthatnak pontosan a közlekedők.

A BIG BROTHER MINDENT LÁT: NEVES POLITIKUSOK MAGÁNÉLETÉT VIZSLATHATTA A KÍNAI CÉG

…és ez nem vicc. Világszerte milliók adatait gyűjtötte be egy kínai cég, a Zhenhua Data, az ex-Indexesek által alapított Telex.hu pedig megszerezte a magyar célpontok listáját. Vannak rajta érdekes nevek, a közismert politikusok és top üzletemberek mellett jobb – és baloldali politikusok családtagjai is ott vannak a névsorban, többek között Orbán Viktor egyik lánya és Botka László felesége is.

VILLÁMGYORS PCR – TESZT A LÁTHATÁRON

Ha épp egy Mekis kávézgatáson törnének rád a tünetek a Kárász esőfüggönyét sasolva, van egy jó hírünk: hamar rövidre zárhatod a dolgot. Ugyanis sokkal gyorsabban és egyszerűbben hozhat eredményt az az új PCR – teszt, amelyet Magyarországon fejlesztettek ki – említette Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese kedden a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

A HÁZIORVOSOKKAL TÖRTÉNŐ GYAKORIBB KONZULTÁCIÓRA HÍV FEL MÜLLER CECÍLIA

Az operatív törzs mai tájékoztatóján elhangzottak szerint nagyon fontos, hogy senki se hanyagolja el alapbetegségét, hiszen az jelentősen növelheti a koronavírusos megbetegedés szövődményeinek kockázatát. Továbbá a tömegközlekedési eszközön maszk nélkül utazókat vagy a maszkot nem megfelelően viselőket a sofőr vagy üzlet esetében az üzemeltető és alkalmazottja köteles felszólítani a jogkövető magatartásra.

MEGYÉNKBEN ÖRVENDETESEN ESETT A MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA, DE AZÉRT NEM DŐLHETÜNK HÁTRA

Nem úgy tűnik, mintha csitulna a koronavírus-járvány Magyarországon (és így Szegeden sem). 1025 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 28 beteg. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt 24 órában 17 újabb fertőzöttet regisztráltak. Ami viszont öröm az ürömben: nagyot ugrott a gyógyultak száma, 716 honfitársunk szabadult meg a nyavalyától mára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb