Szegedi Arcok

Nagyjából ilyen lehet az, ha Han Solo ruhát mos

Gondolkodtál már azon, milyen lehet az, amikor Han Solonak ki kell mosnia pilóta ruháját, vagy épp Luke Skywalker szorul egy tiszta öltözetre? Sokak szerint csak bevágják egy kis fehérítő tárasaságában R2D2 testébe, és a hűséges robot elvégzi a feladatot, de ennél sokkal valószínűbb, hogy automata mosodák várnak majd ránk a jövőben.

Valami olyasmi, mint a szegedi Wash AND Dry. Amikor kollégánk kerek szemmel mesélte, hogy létezik egy mosoda, ahol száz százalékig emberi közreműködés nélkül lehet igénybe venni a szolgáltatást, biztosra vettük, hogy az Egyesült Államokról van szó, vagy minimum Angliáról. Azonban egy önműködő mosodáért nem kell áthajózni a tengeren, bőven elég csak elgurulni a Csongrádi sugárút 73-ig, ahol még a parkolás is ingyenes.

EZ MÁR A JÖVŐ?

Megvan az Agymenők című sorozat alagsorában berendezett mosoda, ahol a szereplők rendszeresen összefutnak egy adag ruhával a kezükben? A Wash AND Dry pont olyan, mintha Sheldon Cooper találta volna ki, és programozta volna azért, hogy ne találkozzon senkivel, mikor épp a szennyest intézi el: itt nemcsak a mosógépek működése, hanem még a bolt kinyitása is automatizált, így tényleg olyan a hely, mintha 20 évet ugrottunk volna az időben. Bár a koronavírus időszakában ez egy elég jó ötletnek tűnik, mi azért szívesen összefutnánk Pennyvel, főleg azért, mert férfiként néha meglepően nehéznek tűnik beprogramozni a mosógépet.

És bár a remek amerikai sitcom szőke bombázója nem fog segítő kezet nyújtani, azért egy nála jóval több információval szolgáló tábla tényleg úgy irányba állít, hogy még az olyan híresen ügyes háztartási guruk is boldogulnak majd, akik legutóbb csak az éjjeli buli után mosták sikeresen fehérre az amúgy fekete zoknijukat.

DE MINEK MENNÉK ODA?

A kérdés baromi jó, és nyilván akkor főnyeremény a Wash AND Dry, ha Airbnb-zel, mert beruházás nélkül tökéletes hatékonysággal tisztíthatod a hálóneműt, de valójában magánemberként is meglepően sokszor előfordulhat a helyzet, amikor csak ez a kis hely húzhat ki a bajból, ebből jó párat a cég Facebook oldala is felsorol.

A háztartásokban vannak olyan textíliák, amiket hagyományos, otthoni körülmények között nem lehet hatékonyan kezelni. Mondjuk szinte lehetetlen küldetés a plédből eltávolítani a hosszú hajszálakat, és ugyanígy felteszik a leckét az ágyneműk is. A Wash AND Dry gépei 10 kg-os kapacitással bírnak, automatikusan adagolja a mosó- és öblítőszereket, sőt ha úgy tartja kedved, akár illatmentes mosást is választhatsz.

A hatékonyságot az garantálja, hogy minden program tartalmaz fertőtlenítő szert, zsíroldót és folteltávolítót, és mindössze 35 perc alatt az otthoni adag többszörösét moshatod és száríthatod ki, így simán végig tudod nézni a heti MOL-PICK Szeged meccset, ha épp az a fránya EHF pályára engedi a fiúkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb