Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Zacher Gábor a Belvárosi Moziban, Lennard a Törpében, online kezdődik a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

A hétvégi bulik előtt pár jó tanácsot kioszt majd az ország number one toxikológusa, Zacher Gábor, ma elrajtol a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál, és lesz egy bitang jó sörvacsora az Alkimista Kulináris Műhelyben Mutatjuk, mit tartogat számodra a csütörtök délután.

ZACHER GÁBOR ÉRKEZIK SZEGEDRE

Traccs! Szeged egyik legnépszerűbb beszélgető-est sorozatának következő vendége Dr. Zacher Gábor lesz 18:00-tól a Belvárosi Moziban, akit alighanem senkinek sem kell bemutatni. Ő az, aki közvetlen stílusban, mégis kíméletlenül és kendőzetlenül őszintén kimondja gondolatait, az eseményen természetesen a közönség is kérdezhet majd.

BULI A TÖRPÉBEN

Laza hangulat, italakciók, ismerős arcok, földi árak, hétköznapi flow… Minden csütörtökön bulival vár téged a Törpe, ma 19:00 órától DJ Lennard lesz a hangulatfelelős.

KEZDŐDIK A SZEGEDI NEMZETKÖZI GITÁRFESZTIVÁL

Idén, a koronavírus járvány okozta helyzet miatt rendhagyó módon az online térben lesz elérhető a 21. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyet október 15 – 18 között rendeznek meg. Lesz itt minden, zene, koncert, gitártanulás, és bemutatkozási lehetőség is a hírnévre áhítozó tehetségeknek.

TALÁLKOZZ A SIRÁLY ALKOTÓGÁRDÁJÁVAL A MONITOR ELŐTT!

Online közönségtalálkozót tart október 14-én 18:00 órától a Szegedi Nemzeti Színház. A teátrum Anton Pavlovics Csehov Sirály című darabjának október 23-i premierje előtt rendezi meg az eseményt. A bemutatóval kapcsolatos élő közvetítésre a színház hivatalos Facebook oldalán, helyszíni nézők nélkül kerül sor.

OKTÓBERI SÖRVACSORA AZ ALKIMISTA KULINÁRIS MŰHELLYEL

Milyen, amikor egy szupervagány pesti sörfőzde és egy kortárs regionális szabad konyha közös kulináris parádézás mellet dönt? Válaszok jönnek október 15-16-17- én, amikor a Mad Scientist és az Alkimista Kulináris Műhely mondja majd a habos esti meséket!

VÁCZI DÁNIEL GLISSONIC TRIÓ A JAZZ KOCSMÁBAN

Mi történik, ha a tárogatóval keresztezünk egy hegedűt? Megszületik a glissonic-hangszercsalád első tagja, a glissotar. A különleges instrumentum Váczi Dániel találmánya, aki a szaxofont cserélte erre a hangszerre triójában, a 2001-ben alakult Váczi Dániel Trióban. A glissonic hangszercsalád fő újdonsága, hogy hanglyukak helyett a hangszertesten végighúzódó hosszanti rés és az ezt lefedő mágneses szalag szolgál a hangmagasság szabályozására, így – mint egy hegedűhúron – glissandókat és negyedhangokat is lehet játszani az ujj csúsztatásával. A különleges hangzású koncert 20:00-tól kezdődik a Jazz Kocsmában.

TUDD MEG, HOGYAN VÁLLALD FEL ÉRZÉSEIDET!

Hogyan vállaljuk fel az érzéseinket? címmel tart előadást Szabó Tibor okleveles kommuniciós és HR-szakember, coach, mediátor, tréner a TIT Kárász utcai épületében 17:00 órától.

NEM MINDENT TARTANAK A VIRTUÁLIS TÉRBEN: IZGALMAS BESZÉLGETÉSSEL KÉSZÜL A REÖK

A Kalandozások a zsidó kultúrában nevet viselő beszélgetés-sorozat keretében több olyan közismert személy, művész tesz “vallomást” a Napfény Városában, akik személyiségére, művészetére mély hatást gyakorolt a zsidó kultúra. Az eseményre csütörtökön, este 19:00 órakor kerül sor a Reök-palotában.

MÉG EGY NAP, ÉS KEZDETÉT VESZI A SÉFHÁBORÚ!

Most pénteken igazi gasztroünnep lesz a Monster Downtownban, ahol fakanalat ragad az ország egyik legismertebb séfje, Bernáth Józsi, és ringbe száll a belvárosi slowfood étterem tapasztalt szakácsaival. Érkezik a Séfháború 6.0!

KINEDOK FILMKLUB: GETTÓ BALBOA

Csütörtökön 19:30-tól folytatódik a Kinedok Magyarország, az SZTE és a Szabad Terek közös filmklubja a Belvárosi Moziban, ahol a Gettó Balboa kerül vászonra. A történet szerint Sipos Mihály, a nyolcadik kerület egykor rettegett alvilági figurája, egy végzetesnek tűnő lövésből felépülve számot vet bűnös életével. Napjainkban a kerület roma fiataljainak tart bokszedzéseket; missziójának mottója: “sporttal a drog ellen.” Tanítványai közül kiemelkedik a szorgalmas és tehetséges Szabó Zolika, aki válaszút előtt áll: vagy az éjszakai életet veszi célba, vagy profi ökölvívó lesz, és ringbe száll az álmaiért. A film e két ember sorsát követi nyomon az első edzésektől a világbajnoki övmeccs ringjéig.

HA CSÜTÖRTÖK, AKKOR ÚJ FILMEKKEL VÁRNAK A SZEGEDI MOZIK

BELVÁROSI MOZI

Zsigmond Vilmos terem

18:00 TRACCS – Dr. Zacher Gáborral

20:30 Hab

Balázs Béla terem

17:30 A művészet templomai: Bosch – A gyönyörök kertje

19:30 Gettó Balboa

Csőke József terem

16:30 Tenet

19:30 Fortuna Istennő

CINEMA CITY

16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 Becsületes tolvaj

19:10 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

17:45, 20:15 Greenland – Az utolsó menedék

19:30 Hab

17:00 Miután összecsaptunk

17:10 Mulan

18:00, 20:00 Nagypapa hadművelet

16:40, 19:00 Nyílt titkok

16:15, 18:15 Óriásláb – családi bevetés

20:15 Téboly

18:45 Tenet

17:0 Yakari

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb