Kikapcs

Most már fix: november 27-én rajtol a Szegedi Karácsonyi Hetek (frissítve)

November 27-én rajtol a Szegedi Karácsonyi Hetek (ha csak a járványhelyzet miatt be nem tiltanak addig mindenféle rendezvényt – a szerk.), jelentette be a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. egy röpke Facebook posztban csütörtök este. Elmarad idén a Dóm téri helyszín, de lesz óriáskerék, fényszarvas és gyertyagyújtás, nomeg igazi szegedi, adventi életérzés.

KÉT HETE MÁR LEHETETT SEJTENI: ITT VALAMI KÉSZÜL…

“Még javában folynak az egyeztetések, de úgy fest, a megfelelő járványügyi intézkedések betartása mellett, visszafogottabb formában, de megtarthatják a Szegedi Karácsonyi Hetek című rendezvénysorozatot” – írtuk meg városházi forrásaink alapján két hete, a hírt az október 1-től távozó Németh István utódja akkor még nem tudta megerősíteni. Pár nappal később az olvasóinktól kaptuk a forró drótot: bár az illetékesek még hivatalosan nem jelentették be a karácsonyi ünnepségsorozatot, a Szeged Eye óriáskerék már a Cserepes Sori Piac parkolójában dekkol darabokra szedve, kamionplatón.

MOST MÁR A DÁTUM IS FIX

Ma délután meglett a dátum is: az idei Szegedi Karácsonyi Hetek november 27-én indul és a hagyományoknak megfelelően december 24-ig tart majd. Ami már biztos: a Dóm téri helyszínt törölték, nem lesz tehát szalmalabirintus, Mesés Kastély (így a benne megrendezendő filmvetítés és a Bogyó és Babóca kiállítás is ugrott), koripálya és sajnos a fogadalmi templom tornyaira vetített ünnepi fényfestés is elmarad az idén. Jó hír viszont, hogy a kézműves vásár részt megtartják, a Dugonics térre átköltöztetve, amely egyébként az idén kicsivel kisebb óriáskoszorúnak és Rudolfnak, a fényszarvasnak is otthont ad.

A Széchenyi téren marad a kicsit piaci hangulatú vásári forgatag, megspékelve gasztro kiállítókkal, az évek óta nagy sikernek örvendő óriás építőkockákkal és a két hete megérkezett Szeged Eye-jal.

Apropó, ilyen volt a hangulat két éve a fedélzetéről:

A köztes helyszínen, a Klauzál téren marad a város karácsonyfája és információink szerint egy adventi melegedő, forralt borral és lacikonyhával. Az adventi díszkivilágítást az idén is az ünnepségsorozat első napján, november 27-én kapcsolják fel, mellyel párhuzamosan elindulnak a “fényvillamosok” is.

FRISSÍTVE: AZ NKM-ROTARY ADVENT SEM MARAD EL

Késő este futott be a hír: az NKM-Rotary Advent is marad, melyet december 1. és 23 között már 9. alkalommal szervez meg a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged. A Klauzál téren felállított színpadon minden délután jelképesen kinyílik egy adventi ablak, és egy-egy rászoruló család vehet át minimum 100 ezer forint értékű ajándékot. Az ajándékozó műsort szegedi és Szeged-környéki iskolák és óvodák fellépése teszi még hangulatosabbá.

Fotók: Szegedi Karácsonyi Hetek, Szegedi Városkép és Piac Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb