Kikapcs

Már csak pár napot kell aludni, és felgyulladnak Szegeden a karácsonyi fények

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy Szeged ünnepi fényekben pompázzon, pénteken, november 27-én ugyanis szerte a városban felgyulladnak a karácsonyi fények, és habár idén a megszokottól eltérően a Szegedi Karácsonyi Hetek programjai nélkül köszönt ránk az ünnep, a fényárban úszó belváros elhozza számunkra a várakozás teli örömöt a karácsony szellemében.

IDÉN MÉG TÖBB ÜNNEPI KIVILÁGÍTÁSSAL GAZDAGODIK SZEGED

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, idén még több ünnepi kivilágítással gazdagodik Szeged belvárosa: fényözönben úszik majd az Oskola utca, a Feketesas utcát teljes hosszában jégcsap díszek világítják meg, a Dugonics téri kettős körforgalomban felállított szimbolikus fenyőfán is kigyulladnak a fények. De ez még nem minden: ünnepi pompába öltözik a Sóhajok Hídja, az önkormányzat épülete is, valamint a Tisza Lajos körúton és az Anna kúti pergolán a koronavírus járvány alatt emberfeletti módon teljesítő egészségügyi dolgozók tiszteletére kigyulladnak a szívecskék is. Ezenkívül Szeged Széchenyi téri ikonikus platánfája is színes organikus ünnepi díszekbe burkolózik, de természetesen lesz fényvillamos, fényszarvas, és felállítják a város karácsonyfáját is a Klauzál téren.

EGY SZERENCSÉS SZEGEDI KAPCSOLHATJA FEL A FÉNYEKET

Az ünnepi díszkivilágítást az előző évekhez hasonlóan idén is a Rádió 88 egyik szerencsés hallgatója fogja felkapcsolni, méghozzá nem is akárhonnan, ha az idő engedi, egy repülőgép fedélzetéről nyomhatja meg a gombot a mázlista kiválasztott:

KIRÁLYKÉK, PÁVAZÖLD, ARANY – EZEK LESZNEK 2020 ÜNNEPI SZÍNEI

Királykék, pávazöld, arany – ezekben a színekben pompázik majd Szeged 2020-ban a szeretet ünnepén, legalább is a szegedi szakértő, Kalmár Szilveszter szerint. A Decorworld tulajdonosát az idei trendekről faggattuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb