Szegedi Arcok

Poénnak indult, de világhírű lett a Covid-maszkos csokimikulás – bemutatjuk az ötletgazdát, Rimóczi Lászlót!

Csak egy poénos bejegyzésnek indult a Facebookon, ami arra hivatott, hogy ebben a nehéz járványidőszakban mosolyt csaljon az emberek arcára, aztán felkapta a helyi média, az országos, és nem sokkal ezt követően eljutott a híre egészen a Reuters-ig, ma meg már Amerikától kezdve, Tokión át, Kanadáig, mindenki Rimóczi László lajosmizsei csokimesternek, a Magyar Grillázs Szövetség elnökének Covid-maszkos csokimikulását akarja ajándékként a csizmájába megkapni.

Rimóczi László (aki évek óta főszereplője a szegedi csokifesztiváloknak: a nevéhez fűződik a szegedi Dóm féltonnás ehető makettje, és ő építette grillázsból, az ÁRKÁD Szegedben folydogáló csoki-Tisza felett átívelő Belvárosi hidat is) nem először próbált egy kis humort csempészni a koronavírus – járvány miatt kicsit zordabb világunkba. Tavasszal már próbálkozott a szájmaszkos csokinyulak készítésével is, viszont azokból nem lett ekkora sláger, mint amennyire berobbant a köztudatba és végigsöpör az egész világon a szájmaszkos csokimikulás. Ott van a címlapokon Cipruson, róla szólnak a hírek szingapúri és bécsi újságok hasábjain, egyszóval szempillantás alatt meghódította a világot a maga tragikomikus bájával a szájmaszkos csokimikulás.

Fotó: Rimóczi László Facebook oldala

Rimóczi László elárulta, akkora az érdeklődés, amit a kis lajosmizsei manufaktúrájuk nem képes teljesíteni, ezért elsősorban a magyar megrendelők kéréseinek teljesítésére összpontosítanak. Azt is elárulta a csokimester, hogy napi 100 darab mikulás elkészítésére van kapacitásuk, hiszen ketten készítik el az egyedi darabokat, amelyeknél a csokiforma kiöntését követően kézzel festik ki pirosra a mikulások sapkáját, és rajzolják meg egyenként valamennyiük marcipán maszkját.

Fotó: Rimóczi László Facebook oldala

Azt is megtudtuk, hogy nagyon vegyes fogadtatásban részesült a szájmaszkos mikulás ötlete: sokan imádják, de akadnak olyanok is, akik durvának, vagy morbidnak tartják, és eme véleményüknek akár egy fenyegető levél formájában is hangot adnak, pedig, ahogy a híres cukrász hangsúlyozza, a mikulás az, aki jó példával kell, hogy járjon a gyerekek előtt, a jelenlegi helyzethez pedig hozzátartozik a maszk viselése, így nem kellene, hogy olyan megbotránkoztató legyen egy szájmaszkos mikulás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb