Közélet

Napi összefoglaló: szerdán dönt a kormány a szigorításról, visszatér az idősek vásárlási idősávja, megjött Szeged karácsonyfája

Kő kövön nem maradt a hét első napján: Orbán Viktor már délelőtt ledobta a bejelentés-napalmot, közben megjött a város karácsonyfája és még a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkutat is átadták, a Stefániával együtt. Sűrű nap, sűrű összefoglaló a Szeged365.hu – n!

SZERDÁN DŐL EL, MI LESZ A SZIGORÍTÁSOKKAL

Főleg a kórházban levők számának függvényében dönthet a kormány a szabályok szigorításáról, vagy lazításáról – jelentette ki az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília. Mint mondta, erre a szerdai kormányülésen kerülhet sor. A mai tájékoztatón elhangzott egyéb bejelentéseket ebben a cikkünkben foglaltuk össze:

A NAP BEJELENTÉSE: VISSZATÉR A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

De még mennyire, hogy vissza, igaz, kicsit másképp, mint tavasszal. A vásárlási idősáv bevezetése csakis az alábbi üzletekre vonatkozik: 

  • napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletek,
  • napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletek, magyarán drogériák,
  • gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, tehát gyógyszertárak. 

Ezekbe az üzletekbe hétfőtől péntekig 9.00 és 11.00 óra között, szombaton és vasárnap pedig 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben csakis a 65 év felettiek mehetnek vásárolni. Tehát, az idősek bármikor vásárolhatnak, ráadásul a fenti időszak csakis az övéké, úgymond, “védett” sáv. 

Orbán Viktor bejelentését itt találod:

A friss Magyar Közlöny értelmezését pedig itt:

MŰKÖDIK A MÓRA FERENC MÚZEUM ELŐTTI SZÖKŐKÚT, ÁTADTÁK A PARKOT ÉS A STEFÁNIÁT

Csak hogy pozitív hírrel is szolgáljunk hétfőre: elindult a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút, kész a Stefánia, a Móra park és a Roosevelt téri játszótér rekonstrukciója. A szökőkút bizony zenél is, közismert filmzenék mellett többek között olyan klasszikusok csendülnek fel, mint Liszt, Brahms vagy Vivaldi remekművei. 

Láttad már a vadonatúj, meseszép Stefániát?

Most bizony fogod:

MEGJÖTT SZEGED KARÁCSONYFÁJA

A reggeli órákban befutott Szeged karácsonyfája: a Klauzál téren már nagy erőkkel azon dolgoznak, hogy a szeretet ünnepének egyik legikonikusabb eleme péntekre teljes gyönyörében pompázzon a belváros szívében. 

Ha már témánál vagyunk: pénteken felkapcsolódnak a város ünnepi fényei. Útra kelnek a fényvillamosok, lesz repülőről történő (!) fényfelkapcsolás és persze Rudolf is fényárban úszik majd:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb