Közélet

Napi összefoglaló: harci kutya támadás Újszegeden, 4.000 alatt a napi Covid-esetszám

A nap, amit (nem) vártunk: 2020. november 25., szerda. Bizony, holnap összeül a kormány és eldöntik, mi legyen a hatályban lévő szigorításokkal. Ennek tükrében bíztató a napi esetszám, amely végre 4.000 fő alá csúszott Magyarországon. Érkezik a napi összefoglaló, kutyatámadással, “csakazértis” adventi vásárral és egy örömhírrel a végére.

MÁR 4.000 ALATT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 3929 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 168 friss esetet tartanak számon, ez azt jelenti, hogy immár 7471 koronavírusos beteget jegyeztek fel Szegeden és környékén.

EGY KICSIT, DE CSAK EGY NAGYON KICSIT MÉGIS LESZ ADVENTI VÁSÁR SZEGEDEN

A Szegedi Városkép és Piac Kft. jóvoltából mégiscsak lesz egy kis adventi vásár Szegeden, ugyanis azok a kézművesek, akik minőségi, népművészeti, iparművészeti termékeket gyártanak és korábban jelentkeztek a karácsonyi vásárba, beköltözhetnek a Mars téri piacra.

Maszkot fel, péntektől kézműves vásár Szeged éléskamrájában:

16 UTCÁT ÉRINT A VÍZVEZETŐ RENDSZER KORSZERŰSÍTÉSE

Újszegeden 7 utcában, 4336 méter hosszon készül csapadékvíz-elvezető rendszer, míg Kiskundorozsmán, a Bánomkerti öblözetben 9 utcát érint a fejlesztés – adta hírül a Szeged Pólus. A fejlesztések a tervek szerint 2021 végére fejeződnek be.

Kíváncsi vagy, hol lesz némi csörömpölés?

Mutatjuk a helyszíneket:

ELINDULT A FŰTÉSSZEZON, SAJNOS A SZÉN-MONOXID ESETEK IS MEGJÖTTEK…

Csongrád megyében a fűtési szezon hivatalos kezdete óta (azaz az elmúlt 40 napban) összesen 13, a szén-monoxiddal kapcsolatos bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre – tudtuk meg Molnár Krisztina főhadnagytól, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől. A balesetekben összesen hatan sérültek meg, közülük a legfiatalabb egy kétéves kisgyermek.

EGY HÍR, AMIN FEL FOGSZ HÁBORODNI: HARCI KUTYA TÁMADT EGY KISLÁNYRA ÚJSZEGEDEN

Kutya támad, chip sehol, a lány az SBO-n…

Jobbulást kívánunk, a kutya gazdájának pedig valami egészen mást.

NAPI SZÜRREÁL: ZAVARTA A LAKÓKAT A SZABADTÉRI MOZI, FÁT ÜLTETETT NEKIK A KÉPVISELŐ… LŐTTEK A SZABADTÉRI MOZIPIKNIK 2021-NEK

Ménesi Imre önkormányzati képviselő fákkal ültette be a Fűtőmű utcai óriásmozi előtti területet, így jövőre már biztosan nem tudják megrendezni a nyáron közel 5000 szegedit vonzó szabadtéri produkciót.

NAPI ÖRÖM E BÓDOTTÁ: MEGSZÜLETETT PALMAN KITTI ÉS JURONICS TAMÁS MÁSODIK GYERMEKE, SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!

Megszületett Palman Kitti és Juronics Tamás második gyermeke – adta hírül a Szegedi Kortárs Balett kedden, hivatalos Facebook oldalán. A négy éves Míra kishúga október 24-én született, a Johanna nevet kapta. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb