Közélet

Napi összefoglaló: rekord a Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek számában, méretes zakó várt a focistáinkra Békéscsabán

Zajlik az élet: nem akarnak csillapodni a napi Covid-esetszámok az országban és Szeged környékén, hatalmas baleset volt az M5-ösön, nomeg egy méretes zakó is befutott a Békéscsaba-Szeged focimeccsen. Érkezik a napi összefoglalónk, a Szeged365.hu-n!

NAPI COVID-HELYZET: REKORD MENNYISÉGŰ ÚJ ESET A MEGYÉBEN

6697 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, az elhunytak száma 162 fővel emelkedett – adta hírül a kormányzati tájékoztatási központ vasárnap reggel. A Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek számában sajnos rekord adatokat hozott az elmúlt 24 óra, 273 fővel nőtt a számuk.

IDEIGLENESEN LEÁLLÍTJÁK A PEDAGÓGUSOK TESZTELÉSÉT

“A köznevelési és szakképző intézményekben dolgozók tesztelése egyelőre leállításra kerül” – idézte az RTL Klub szombat esti Híradója azt a levelet, amelyet december 4-én a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott küldött az oktatási intézmények vezetőinek. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vezetője szerint más megyékben is értesítették az iskolákat a leállásról. 

EBBŐL MÉG NOBEL-DÍJ IS LEHET!

A Szegedi Biológiai Kutatóközpontból elbocsátott, az Egyesült Államokban nagy karriert befutó Karikó Katalin cége a nyertes a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében. Mint a Szegedi Tudományegyetemen végzett, 1985-ig a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban dolgozó tudós nyilatkozta, decemberben elkezdődhet az oltás Amerikában és Európában is, a kontinensen elsőként Angliában, december 7-én.

NEM INDULT JÓL A REGGEL AZ M5-ÖSÖN…

Egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 78-as kilométer közelében vasárnap reggel negyed 9 körül – adta hírül a rendőrség hivatalos honlapja. Az elsődleges információk alapján a balesetben négy személy megsérült, őket mentőhelikopter hozta a szegedi klinikára. 

MÉRETES ZAKÓ VÁRT A FOCISTÁINKRA BÉKÉSCSABÁN

Csúnya vereség lett a vasárnap délutáni Békéscsaba-Szeged focimeccs vége. A meccs végéig egész jól játszottunk, de a fináléban eltört valami: az utolsó két percben két gólt is bekaptunk az utóbbi 5 meccsét zsinórban elvesztő Békéscsaba 1912 Előre csapatától. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb