Közélet

Szeged365 Start: fertőzött rekord és Mikulásgyár a hétvége legfontosabb hírei között

Megdőlt a megyei fertőzött rekord, leállítják a tanárok covid-tesztelését, és Szegeden is elindult a Mikulásgyár, valamint az ünnepek előtti élelmiszer-ellenőrzések. Lemaradtál a hétvége legfontosabb híreiről? Most egy csomagban bepótolhatsz mindent!

REKORD A MEGYEI FERTŐZÖTTEK SZÁMÁBAN

A Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek számában sajnos megdőlt a rekord a fertőzöttek számában, egy nap alatt ugyanis 273 fővel nőtt a számuk.

BYE BYE KORONA?

Az Egyesült Államokban nagy karriert befutó Karikó Katalin cége a nyertes a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében – írja az Index.hu. Mint a Szegedi Tudományegyetemen végzett, 1985-ig a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban dolgozó tudós nyilatkozta, decemberben elkezdődhet az oltás Amerikában és Európában is, a kontinensen elsőként Angliában, december 7-én.

LEÁLL A PEDAGÓGUSOK TESZTELÉSE

November közepén indították el a pedagógusok tömeges tesztelését. Az erről szóló rendelet szerint a tanárok önkéntesen jelentkezhettek koronavírus-tesztre, a majdnem két hete tartó sorozaton a pedagógusok 60 százaléka ment el, több mint kétezer teszt lett pozitív. A teszteléseket most leállítják.

ELLENŐRZIK AZ ÉLELMISZEREKET

Szegeden is elstartolt a téli, szezonális ellenőrzés. Az akció célja, hogy a hatóság biztosítsa az ünnepeket megelőző időszakban is biztonságos élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira, majd az otthonokba.

SZEGEDEN IS ELINDULT A MIKULÁSGYÁR

December 20-ig várják a rászorulóknak szánt adományokat a Mikulásgyárban, amely pénteken nyitotta meg kapuit. Idén a program az ország mind a 24 Auchan áruházában párhuzamosan fog futni.

BETEG GYEREKEKET AJÁNDÉKOZOTT MEG A MIKULÁS SZEGEDEN

Szívszorító, egyben felemelő esemény részesei lehettünk vasárnap délután: a Mátyás téri templom bejáratánál működő kávézó, az IZI Pakk és a Reménysugár Alapítvány közös Mikulás túráján a Szegedi Gyermekklinika onkológiai és pszichiátriai osztályán fekvő kis hősök arcára csaltak mosolyt a szervezők.

FONTOS GYŐZELMET SZEREZTEK A KÉKEK

Kő kövön nem maradt a Veszprém Arénában, ahol a K&H férfi kézilabda ligában az újonc Veszprémi KKFT fogadta a Kékeket. Az eredmény 23-25 ide, egy valami pedig fix: a kis-Veszprém is életveszélyes…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb