Közélet

Napi összefoglaló: ismét növekedett a fertőzöttek száma a megyénkben, még fél évig marad a járványügyi készültség az országban

Sűrű napot tudhatunk magunk mögött, tehát nézzük a nap legfontosabb híreit: majdnem a duplájára ugrott a napi fertőzöttek száma a megyénkben, fél évvel meghosszabították a járványügyi készültséget az országban. Januártól igyenes tesztet biztosítanak a pedagógusnak és az is kiderült ma, hogy 21-én döntenek arról, hogy Európában használható lesz-e a Pfizer/BioNTech vakcina. Mától bővült azok listája is, akik ingyen vehetik igénybe a közösségi közlekedési eszközöket és mutatjuk azt is, hogy mivel bővült az újszegedi és a röszkei polgárőrség.

MEGDUPLÁZÓDOTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉNKBEN

Az elmúlt egy 24 órában mindössze 2804  esetet regisztráltak, ezzel 288 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 177 új fertőzöttről tudnak. Március óta ezzel együtt 12 737 embernél mutatták Szegeden és annak környékén a koronavírust.

MARAD A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZÜLTSÉG AZ ORSZÁGBAN

A járvány elleni egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány újabb fél évre meghosszabbította a járványügyi készültséget – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

JANUÁRTÓL INGYENES GYORSTESZT A PEDAGÓGUSOKNAK

Ingyenes és önkéntes gyorstesztet biztosítanak a pedagógusoknak januártól – közölte Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár. A gyorstesztelésre előregisztráció lesz szükséges, és a mentőszolgálat kijelölt tesztelési pontjain fogják elvégezni. Hangzott el az operatív törzs mai online tájékoztatóján.

DECEMBER 21-ÉN KIDERÜL, HOGY ENGEDÉLYEZIK-E A PFIZER/BIONTECH VAKCINÁT EURÓPÁBAN

Az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedden közölte, hogy december 21-én rendkívüli tanácskozáson fog dönteni a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának engedélyezéséről.

BŐVÜLT A LISTA

Az egészségügyi dolgozók mellett mától a védekezésben részt vevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket Szegeden is. A kormány az ingyenes utazási lehetőség biztosításával is a vírussal szembeni eredményes küzdelmet támogatja.

SZOLGÁLATI GÉPKOCSIKAT KAPOTT AZ ÚJSZEGEDI ÉS A RÖSZKEI POLGÁRŐRSÉG

Egykori szolgálati gépkocsikat adtak át a rendőrök a polgárőrségnek Csongrád-Csanád megyében. A két korábbi szolgálati gépkocsit a jövőben a polgárőrség hasznosítja a szakmai feladatai ellátása során.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb