Közélet

Napi összefoglaló: enyhít a kormány a szigorításokból szentestére, nem menekül meg a szegedi Cserkó

Sűrű hétindító napot tudhatunk magunk mögött: kicsit több mint 2000 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, a jó hír viszont az, hogy enyhít a kormány karácsonyra. Egy 23 nő a koronavírus legfiatalabb áldozata hazánkban és a dolgok mostani állása szerint 2021-ben még valószínűleg marad a járványügyi-készültség. Mától változnak a közlekedési menetrendek és már az is biztos, hogy az új kormányrendelet sem menti meg a szegedi Cserkót.

134 ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉNKBEN

Az elmúlt egy napban 2 141 fertőzöttet regisztráltak, ezzel 305 130 főre nőtt a hazánkban az eddig beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta 13 820 főt jegyeztek fel, ebből az elmúlt 24 órában 134 személynél mutatták ki a koronavírust Szegeden és annak környékén.

ENYHÍT A KORMÁNY: DECEMBER 24-ÉN NEM LESZ KIJÁRÁSI TILALOM

Felfüggesztik december 24-én a kijárási tilalmat Magyarországon – jelentette be Kiss Róbert alezredes az Operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján. Mint azt elmondta az aznap megtartott 10 fős családi rendezvényeken nem számolandók bele a 14 év alatti gyerekek.

2022-IG NEM SZABADULUNK A KORONAVÍRUSTÓL?

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel Budapesten.

ÚJABB FIATAL ÁLDOZATA VAN A KORONAVÍRUSNAK

Egy 23 éves nő az elmúlt 24 óra legfiatalabb áldozata – mondta el Müller Cecília ma délelőtt, az Operatív törzs sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos emellett azt is kiemelte, hogy Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására.

MÁTÓL VÁLTOZNAK A MENETRENDEK

Az év végi ünnepekhez igazodik a vonatok és a Volánbusz járműveinek közlekedési rendje – közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel. A változásról részletek:

MÉGIS BEZÁR A CSEREPES SORI PIAC

Úgy fest, egy vadonatúj kormányrendelet mentheti meg (ideiglenesen) a Cserepes Sori Piac bérlőit – adtuk hírül a hétvégén, miután egy, a Magyar Közlönyben péntek este megjelent határozat kimondta, hogy az önkormányzati tulajdonú helyiségek bérleti szerződése a bérlő egyoldalú, írásbeli nyilatkozata alapján a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik. Hétfő délután reagált a piac vezetősége is, akik teljesen másképp látják a helyzetet, mint írják, január 31-én be fog zárni a valaha szebb napokat látott Cserkó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb