Közélet

Napi összefoglaló: így változik a gyógyszertárak ünnepi nyitva tartása, olvasd el Kiss-Rigó László püspök üzenetét, és ingyen karácsonyfa vár a Csongrádi sarkán

A karácsonyi időszakban a gyógyszertárak ügyeleti rendbe állnak át, Kiss-Rigó László püspök, Czagány Gábor, a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet Keresztpont Közösségének lelkésze és Kyle Eckhart, a Golgota Szeged lelkipásztora elmondta köszöntőjét az ünnep alkalmából, és a Csongrádi sugárúti Palazzo Garden fenyőfaárusai összehozták az advent legszebb gesztusát, ingyen elvihető fákat kínálnak a szegedieknek.

KORONAVÍRUS: 198 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK A MEGYÉBEN, 3292 ESETET ORSZÁGOSAN

Az elmúlt 24 órában 3292  fertőzöttet regisztráltak, ezzel 311 554 főre nőtt az eddig hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 198 új esetet jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy március óta Szegeden és annak környékén immár 14 157 ember eset át a koronavíruson.

ÍGY LESZNEK NYITVA A GYÓGYSZERTÁRAK AZ ÜNNEPEKBEN

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot. December 24-én a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva.

LEGYEN A KARÁCSONY AZ ÖRÖM, A CSALÁD, ÉS A BÉKESSÉG IDŐSZAKA – KISS -RIGÓ LÁSZLÓ PÜSPÖK, CZAGÁNY GÁBOR ÉS KYLE ECKHART LELKÉSZEK ÜZENETE AZ ÜNNEPEKRE

A karácsony az egyház képviselőinek is az egyik legfontosabb ünnepe az évben, amikor együtt vagyunk, és számot adunk az elmúlt évünkről egy tartalmas és szép jövő reményében. A karácsonyi ünnepről, és annak jelentőségéről Kiss – Rigó Lászlóval, Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökével, Czagány Gáborral, a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet Keresztpont Közösségének lelkészével és Kyle Eckharttal, a Golgota Szeged lelkipásztorával beszélgettünk.

A SZEGEDI ADVENT LEGKORREKTEBB GESZTUSA: INGYEN ELVIHETŐ FENYŐFÁK A CSONGRÁDI – RÓZSA UTCA SARKÁN

10-ből 9 szegedinek ilyenkor, december 24. délutánján már a nappalijában ragyog a karácsonyfa, de mi lesz azokkal, akik nem engedhetik meg maguknak ezt a (gyakran 10-15.000 Ft-os) tételt? A Csongrádi sugárúti Palazzo Garden fenyőfaárusai összehozták az advent legszebb gesztusát: bár ők már befejezték az árusítást, a kaput nyitva hagyták és kitettek egy táblát, amely arról tanúskodik, hogy a fák ingyen elvihetőek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb