Szegedi Arcok

Vidra flangált Újszegeden

Vidra flangált Újszegeden, mindezt tette a kijárási tilalomra fittyet hányva, este 8 után. A viccet félretéve: szombaton késő este, a Holt-Marostól legalább egy kilométerre, egy sűrűn lakott utcában filmezte le az egyik lakó a vízi ragadozót.

A videót az “Újszeged az én otthonom” nevű Facebook csoportba töltötte fel egy Péter nevű felhasználó. A Tiszában gyakori emlőst a szabad természetben ritkán lehet látni (az újszegedi kertesház-övezetben még ritkábban), mert a Kárpát-medencében szinte kizárólag éjszakai életet él. Az áramvonalas kiskrapeknak most van a párzási időszaka, az utcán kószáló példány valószínűleg egy nőstény után kutató hím volt. 

Mielőtt bárki elkezdené félteni a macskáját, szólunk: a vidra étrendje főként…

  • halakból,
  • kétéltűekből, 
  • rákokból,
  • újszülött mezei nyulakból és egyéb rágcsálókból,
  • és gerinctelen állatokból – kagyló, vízben élő rovarok, rovarlárvák – áll, Cirmire tehát veszélytelen az állatvilág egyik legszőrösebb emlőse. Az utóbbi megjegyzésünk oka: a vidra egy négyzetceniméternyi bőrfelületére 50 000 szőrszál jut. Szóval, ha eddig úgy érezted, túl szőrös életed hímje, szólunk, a cikkünk főszereplője sokkal inkább az.

IGAZI JUMANJI VOLT AZ ELMÚLT EGY ÉV SZEGEDEN

Megvan még a Jumanji című film állatos-elözönlős jelenete? Néha olyan érzésünk lehetett, mintha a film kellős közepébe csöppentünk volna 2020-ban.

Volt az alsóvárosi síneken kóborló tarajos sül:

Egy rettentő jó arc kismalac Szőregen:

…és egy kevésbé jó arc őz tegnap a Baktói kiskertekben, Isten nyugosztalja (a lakott területen elütő autó lökhárítóját is):

Videó: Újszeged az én otthonom, H. Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb