Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett az első tram – train, maradhat a távoktatás a középiskolákban

Igazi történelmi pillanat a mai, megérkezett Magyarországra az első tram – train. A 70 tonnás, 37 méteres monstrumot kocsinként, kamionokkal szállítják Valenciából Szentesre, ahová szombaton érkezik meg. Az operatív törzs pedig azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet – mondta el Maruzsa Zoltán a köznevelésért felelős államtitkár az Operatív törzs mai ülésén.

KORONAVÍRUS: 3068 FŐVEL NŐTT ORSZÁGOSAN, 114-GYEL A MEGYÉBEN A REGISZTRÁLT FERTŐZÖTTEK SZÁMA, ELHUNYT 127 BETEG

Az elmúlt hetek csökkenését, majd stagnálását követően ismét nekilódultak a magyarországi Covid-számok: 3.068 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), elhunyt 127 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10.325 főre emelkedett. Csongrád-Csanád megyében 114 új esetet regisztráltak, a gyógyultak száma pedig – a kormányzati portál szerint technikai okok miatt – változatlan a tegnapi naphoz képest, 179.541 fő.

ÚJABB ADAG PFIZER – VAKCINA ÉRKEZETT SZEGEDRE

Huszonöt kórházi oltópontra szállították ki kedden az újabb adag Pfizer-vakcinát, köztük Szegedre is – adta hírül a kormányzati Covid-portál. Szegeden, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán és az I. sz. Szakorvosi Rendelőben oltják az egészségügyi dolgozókat.

VÁRHATÓAN PÉNTEKEN DÖNT A KORMÁNY A SZIGORÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

Várhatóan pénteken dönt a kormány a szigorításokkal kapcsolatban, hangzott el az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kiss Róbert alezredes ismertette a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

MARUZSA ZOLTÁN: MARADHAT A TÁVOKTATÁS A KÖZÉPISKOLÁKBAN

Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet – mondta el Maruzsa Zoltán a köznevelésért felelős államtitkár az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

MEGÉRKEZETT AZ ELSŐ TRAM – TRAIN MAGYARORSZÁGRA

Átlépte a hegyeshalmi határátkelőt az első tram-train – adta hírül Lázár János a hivatalos Facebook oldalán. Mint írta, nem túlzás, ha azt állítjuk, ez egy történelmi pillanat lesz. A legutóbbi, ez egy k@rva nagy dolog kezdetű elszólására utalva a poszt végére odaírta: “Azért ez tényleg … nagy dolog.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb