Közélet

Napi összefoglaló: 91 új fertőzött a megyénkben, megérkezett az első tram-train szerelvény Szentesre

Kevesebb a napi koronavírusos esetszám országosan és megyei szinten is. Folytatódik a hétvégén is az idősotthonokban és már egymillióan regisztráltak a vakcinára Magyarországon. Növelték a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására szánt összeget az országban és mutatjuk, hogyan futott be Szentesre az első tram-train szerelvény és még egy adag fotóriporttal is készültünk a szegedi elhagyott autókról, ezúttal az Árkádból.

MAJDNEM 3 EZER ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, 91 A MEGYÉNKBEN

Napi koronavírus adatok: 2 716 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 340 459 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 91 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN FOLYTATÓDIK A TÖMEGES OLTÁS

Hétvégén is folytatódik az oltakozás a 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban, így Szegeden is. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

MÁR EGYMILLIÓAN REGISZTRÁLTAK A VAKCINÁRA MAGYARORSZÁGON

Már egymillióan regisztráltak Magyarországon a vakcinainfo.gov.hu oldalon és postai úton azok, akik szeretnék magukat koronavírus elleni vakcinával beoltatni – adta hírül szombaton a kormányzati tájékoztató oldal.

IDÉN 3 MILLIÁRD FORINTTAL TÖBB JUT A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSÁRA

Soha nem látott mértékben, 48,6 milliárd forinttal támogatja a kormány az idén a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását – jelentette ki Fülöp Attila, a szociális ügyekért felelős államtitkár szombaton. Ez az összeg, mintegy 3 milliárd forinttal több, mint az elmúlt évben.

HELLO TRAM-TRAIN! MEGÉRKEZETT A SZERELVÉNY SZENTESRE

Szombat hajnalra megérkezett az első tram-train szerelvény Szentesre, indulhatnak a próbaüzem előkészületei. Török Kornél fotóriporter kollégánk végigfotózta a történelmi pillanatot a szállítástól a daruzáson át az összeillesztésig, mi pedig elcsíptük a daruzást koordináló Bujdosó Józsefet egy exkluzív interjúra.

MÉG EGY KIS FOTÓSOROZAT SZEGEDRŐL

Hatalmasat ment pár napja az “Elfelejtett autók a Szeged Plaza mélygarázsában” című cikkünk, amelyet azt követően hoztuk le, hogy az egyik olvasónk, Krisztián felkutatta a Plaza mélyén évek óta porladó, valaha szebb sorsrú négykerekűeket – olyan legendákkal, mint egy w140-es Mercedes vagy egy Chrylsler LHS V6.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb