Közélet

Napi összefoglaló:csökkent a napi fertőzöttek száma, hivatalosan is véget ért az ünnepi időszak Szegeden

Biztatóan hangzanak a mai koronavírus számok, ugyanis mindössze 696 új fertőzöttet regisztráltak az országban, és 36 főt Szegeden és környékén. Talán javulóban a helyzet? És hivatalosan is véget ért az ünnepi időszak Szegeden: lekapcsolták a belváros fényeit, a napokban pedig elkezdik a fényszarvas eldaruzását és az átkötésekben lévő fények leszerelését is.

KORONAVÍRUS: JAVULÓBAN A HELYZET? MINDÖSSZE 696 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 36 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Bíztatóan indul a kedd, ha az országos és megyei új fertőzöttek számára fókuszálunk: 696 új esetet regisztráltak az országban, ebből Csongrád-Csanád megyére 36 jutott. Az aktív fertőzöttek száma 123.647-re csökkent, az elhunytaké viszont nem mutat javuló tendenciát, az elmúlt 24 órában 128 újabb áldozatot követelt a járvány.

MEGÉRKEZETT AZ ÚJABB VAKCINASZÁLLÍTMÁNY MAGYARORSZÁGRA

Megérkezett az újabb vakcinaszállítmány a Dél-Pesti Centrumkórházba – számolt be róla az M1 Híradó tudósítója délelőtt 10 órakor. A Pfizer-vakcinából a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezett, amely 47 385 személy oltását teszi lehetővé. Megjött az első Moderna-vakcina szállítmány is, ebből 7200 adag érkezett, amely 3600 ember oltását teszi lehetővé – írja az Index.hu.

HŐSUGÁRZÓKAT HELYEZ KI AZ MVM A KOSSUTH LAJOS SUGÁRÚTI IRODÁJA ELÉ

Hősugárzókat helyez ki az MVM Next Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárúton található irodája elé, mivel a személyes ügyintézés biztosított, de az ügyfelek a koronavírus-járvány miatt nem tartózkodhatnak a várókban.

NEM VÁLTOZNAK AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK SZABÁLYAI ÉS IDŐPONTJAI, 51 EZER EMBER OLTÁSÁRA ELEGENDŐ VAKCINA ÉRKEZETT

Nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai, mondta el Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár az Operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos arról számolt be, hogy az újonnan érkezett vakcinából 51 ezer ember oltása biztosított.

LEKAPCSOLTÁK A KARÁCSONYI DÍSZKIVILÁGÍTÁST SZEGEDEN

Ennyi volt, hivatalosan is vége az ünnepi időszaknak: lekapcsolták az ünnepi díszkivilágítást Szeged belvárosában. Komoran néz ki a fejéből Rudolf, a galaxis legszeretnivalóbb rénszarvasa, nem világítanak a piros szívecskék az Anna kútnál és a Tisza Lajos körút is sötétségbe borult. Makrai László, az SZKHT igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy a napokban elkezdik a fényszarvas eldaruzását és az átkötésekben lévő fények leszerelését is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb