Közélet

Lekapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást Szegeden

Ennyi volt, hivatalosan is vége az ünnepi időszaknak: lekapcsolták az ünnepi díszkivilágítást Szeged belvárosában. Komoran néz ki a fejéből Rudolf, a galaxis legszeretnivalóbb rénszarvasa, nem világítanak a piros szívecskék az Anna kútnál és a Tisza Lajos körút is sötétségbe borult. Makrai László, az SZKHT igazgatója arról tájékoztatta portálunkat, hogy a napokban elkezdik a fényszarvas eldaruzását és az átkötésekben lévő fények leszerelését is.

RUDOLFOT IS ELDARUZZÁK A HÉTEN

A díszkivilágítást még hétfőn kapcsolták le – tudtuk meg Makrai Lászlótól, az illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől, aki elmondta: a fények többségét ezúttal is fent hagyják, azzal a különbséggel, hogy november végéig nem használják őket. A héten eldaruzzák Rudolfot, a Dugonics tér közönségkedvenc rénszarvasát és ha az időjárási viszonyok engedik, az átkötéseket is le fogják szedni. Ezek esetében némi nehézség, hogy csakis fagypont felett lehet velük dolgozni, ha tombolnak a mínuszok, könnyen eltörhetnek a műanyag elemek.

SZEGED 365 FOTÓRIPORT, ÜNNEPI FÉNYEK NÉLKÜL

Török Kornél kollégánk ment egy kört a sötét belvárosban, bár a karácsonyi fények már sehol, azért így is Szeged az ország leghangulatosabb városa:

EGY KIS MÚLTIDÉZÉS: ÍGY NÉZETT KI SZEGED NOVEMBER 27-ÉN

Kétszázezer LED gondoskodott a 2020-2021 – es ünnepi díszkivilágításról Szegeden, amely Budapest után a második legnagyobb volt az országban. A november 27-től látható fényár egy részét a kijárási korlátozás miatt este 8 órakor lekapcsolták, a teljes rendszert azonban nem szerelték át, az a közvilágítással együtt kapcsolt ki és be az ünnepek alatt. A fényeket még november 27-én kapcsolhatta fel egy szerencsés Rádió 88 hallgató, onnantól kezdve tegnapig ilyen gyönyörűségesen pompázott Szeged:

Az idei szezon nem múlt el némi showműsor nélkül, Rudolf kedvenc jégcsapja kétszer is szikrát kapott:

…és bizony a Belvárosi híd fényei is feladták a leckét a szegedi környezetgazdáknak:

A hétfő este beköszöntött sötétségből anno december 23-án már kaptunk egy kis ízelítőt: aznap a szegedi városvezetés több ellenzéki vezetésű magyarországi nagyvároshoz hasonlóan lekapcsolta a díszkivilágítást, tiltakozva a kis- és középvállalkozások, illetve az egyéni vállalkozók iparűzési adójának csökkentése ellen. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb