Közélet

Napi összefoglaló: mindössze 22 új fertőzöttet regisztráltak a megyében, holnap érkezik az új vakcinaszállítmány

Az elmúlt 24 óra adatai alapján mindössze 22 új fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében. Müller Cecília, országos tisztifőorvos pedig beszámolt arról, hogy várhatóan a holnapi nap folyamán elfogy a vakcina, de ezzel párhuzamosan már érkezik is az újabb szállítmány.

KORONAVÍRUS: 875 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, MINDÖSSZE 22 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Öröm az ürömben: az elmúlt napok adataihoz képest egész jól festenek a hétfő reggeli Covid-számok, bár, mint tudjuk, minden viszonylagos. 875 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 352 703  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 22 új esetet regisztráltak. Elhunyt 68 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 230 441 fő, az aktív fertőzöttek száma 110 853 főre csökkent. 4 445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen.

FÜLÖP ATTILA: VAN ELÉG HELY A HAJLÉKTALANSZÁLLÓKON

Van elég hely a hajléktalanszállókon, így senkinek nem kell az utcán aludnia – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában.

A HÉTVÉGÉN FOLYTATÓDTAK AZ OLTÁSOK ÉS A GYORSTESZTELÉSEK IS MEGYÉNKBEN

A hétvégén Csongrád-Csanád megyében is megkezdődött a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók koronavírus elleni gyorstesztelése, mindeközben pedig az oltások is folytatódtak megyénkben, az egészségügyi dolgozók mellett ezúttal a Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthonának lakói és dolgozói körében.

OPERATÍV TÖRZS: VÁRHATÓAN HOLNAP ELFOGY A VAKCINA, DE MÁR ÉRKEZIK IS AZ ÚJABB SZÁLLÍTMÁNY

Várhatóan a holnapi nap folyamán elfogy a vakcina, de ezzel párhuzamosan már érkezik is az újabb szállítmány, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai, online sajtótájékoztatóján, ahol Kiss Róbert alezredessel ismertették a koronavírus járvány elleni védekezés legfrissebb és legfontosabb tudnivalóit.

NAV: AZ ORSZÁGOS ÁTLAG ALATT VOLT A HAVI NETTÓ JÖVEDELEM SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

A NAV közzétette a 2019-es évre vonatkozó statisztikáját, melyből kiderül, az ország melyik megyéjében keresnek a legtöbbet, illetve a legkevesebbet. Az adatok szerint az átlagos havi nettó kereset a megyei jogú városok tekintetében 267 ezer forint. Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt az átlagkereset, köztük Csongrád – Csanád megyében is, 234 ezer forinttal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb