Közélet

Napi összefoglaló: platófázisba ért a járvány, komoly büntetés jár a vendéglátósoknak, ha korábban nyitnak

A hétvége első napján 1.370 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, megyénben pedig hatvannal. Úgy tűnik, stabilizálódik a járványhelyzet és szigorúbb büntetésre számíthatnak a vendéglátósok, ha megszegik a korlátozó intézkedéseket. Február 8-tól új veszélyhelyzeti rendelet lép érvénybe és hétfőtől startol az otthonfelújítási támogatások igénylése is. Ezek mellett pedig egy igazi szegedi fotóriporttal is készültünk, mégpedig az utolsó szombati Cserkós-napot örökítette meg Török Kornél, a Szeged365 fotósa.

60 ÚJ FERTŐZÖTT CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

1.370 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma országosan és elhunyt 89 beteg – adta hírül a kormányzati koronavírus portál. Az adataik alapján Szegeden és környékén 60 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

NEM JÁRNAK JÓL A VENDÉGLÁTÓSOK, HA KORÁBBAN NYITNAK

Szigorúbb büntetésre számíthatnak a vendéglátósok, ha megszegik a korlátozó intézkedéseket, és ennek ellenére az elviteles nyitva tartáson túl helyben fogyasztásra is kinyitnak – ez derül ki a szombat éjjel megjelent Magyar Közlöny legfrissebb számából. 

STABILIZÁLÓDIK A JÁRVÁNYHELYZET

Stabilizálódni látszik a járványhelyzet, az új koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma lényegében nem változott az utóbbi napokban, tehát platófázisba ért a járvány – mondta Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

FEBRUÁR 8-TÓL VÁLTOZÁSOK JÖNNEK

A miniszterelnök és a kancelláriaminiszter bejelentéseivel összhangban jelent meg péntek este az újabb kormányrendelet a Magyar Közlönyben. Ennek alapján az alábbi változások lesznek: a november 10-én kihirdetett, időközben február 8-ig meghosszabbított veszélyhelyzet megszűnik, ugyanakkor aznaptól új veszélyhelyzeti rendelet lép érvénybe.

HÉTFŐTŐL STARTOL AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton közösségi oldalán, így a szegediek is ekkortól vehetik igénybe.

UTOLSÓ SZOMBATJÁT ÉLTE A SZEGEDI CSERKÓ

Papírforma szerint holnap véglegesen behajtja kapuit Szeged legendás, egykor (sokkal) szebb napokat látott piaca, a jó öreg Cserkó. Kiugrottunk nosztalgiázni egy nagyot, nomeg megnézni, hogy telik a nem éppen happy ending az önkormányzati bérleményekben dolgozó kisvállalkozókat védő rendelet dacára hamarosan bezáró Cserepes Sori Piacon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb