Közélet

Napi összefoglaló: Orbán Viktor bemondta az újranyitás várható napját, mentőcsomagot dolgoztak ki a szegedi vendéglátósok és konditermek számára

Orbán Viktor a csütörtök délelőtti Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Gazdasági Évnyitó” című rendezvényén gyakorlatilag bemondta az újranyitás várható időpontját. Mindeközben Szegeden mentőcsomagot dolgoztak ki a szegedi vendéglátósok, szálláshelyüzemeltetők, fitnesz- és edzőtermek üzemeltetői, valamint a válság során állásukat vesztett polgárok számára.

KORONAVÍRUS: EMELKEDNEK A SZÁMOK: 1652 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 57 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

1652 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg – adta hírül a kormányzati koronavírus központ csütörtök reggel. Az aktív fertőzöttek száma 84 848 főre csökkent, 3648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 289-en vannak lélegeztetőgépen. Szegeden és környékén 57 új esetet regisztráltak az előző 24 órában.

ORBÁN VIKTOR: HÁROM ÜTEMŰ ÚJRAINDÍTÁS ÉS NEMZETI KONZULTÁCIÓ JÖN A NYITÁSRÓL

Indul Orbán Viktor gazdasági évértékelő beszéde, a miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Gazdasági Évnyitó” című rendezvényén online formában értékeli 2020-at. A miniszterelnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, az MKIK elnöke is megszólal.

KISZIVÁRGOTT A TÖMEGES OLTÁSI TERV: KÉT ÜZEMMÓDBAN VAKCINÁZHATJÁK AZ ORSZÁGOT

Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyben az Országos Kórházi Főigazgatóság számol be az oltás tervezett menetéről – írja a 24.hu. Ez utóbbit minden fekvőbeteg ellátásban részt vevő intézménynek kiküldték.

OPERATÍV TÖRZS: MA VAN A RÁKELLENES VILÁGNAP, MEGKEZDŐDÖTT AZ IDŐSEK OLTÁSA

Ma van a rákellenes világnap, hívta fel rá a figyelmet Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszámolt, hogy a mai nappal megkezdődött a regisztrált legidősebbek oltása.

MENTŐCSOMAGOT DOLGOZTAK KI A SZEGEDI VENDÉGLÁTÓHELYEK ÉS KONDITERMEK SZÁMÁRA

Mentőcsomagot dolgoztak ki a szegedi vendéglátósok, szálláshelyüzemeltetők, fitnesz- és edzőtermek üzemeltetői, valamint a válság során állásukat vesztett polgárok számára a Napfény Városában. A javaslatcsomagot Haág Zalán képviselő adta be, lényegében 2021. első félévére elengedné a vendéglátáshoz, fitneszhez, sporthoz, rekreációhoz kapcsolódó vállalkozási tevékenységet folytatók teljes bérleti díját.

ORBÁN VIKTOR BEMONDTA AZ ÚJRANYITÁS VÁRHATÓ NAPJÁT

Keveseknek tűnt fel, de Orbán Viktor a csütörtök délelőtti Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Gazdasági Évnyitó” című rendezvényén gyakorlatilag bemondta az újranyitás várható időpontját. Az ezzel kapcsolatos mondatokat a Portfolio.hu szúrta ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb