Kikapcs

Kijárási tilalom házibuli, after: 10 lemezlovas, 10 partyhimnusz Szegedről (második rész)

Rájár a rúd a szegedi éjszakai életre: első körben bezáratták a Hungi – Sing – Retro – JATE – Gyöngye kaliberű szórakozóhelyeket, második nekifutásra pedig kaptunk egy csinos kis kijárási tilalmat a nyakunkba, az esti órákra. A szigorítás első szombat estéjén rendeztünk Nektek egy kijárási tilalom házibulit, melyben ismert szegedi lemezlovasok küldtek a Szeged365 otthon ülő olvasóinak olyan slágereket, melyeket a nyári békeidőben a legtöbbet pörgettek a szegedi éjszakában – vasárnap délután van, érkezik a második felvonás, az afterparty!

Nincs színesebb, vagányabb, pörgősebb, mint egy ízig-vérig mediterrán éjszaka a Napfény (nomeg a gyönyörű lányok, a sármos pasik és az őrült bulik) Városában. Bár most hétvégén mindenki otthon ül a fenekén, megkértünk rá 10 szegedi lemezlovast, küldjenek Nektek 1-1 olyan party-himnuszt, amelyektől garantáltan felpörög a hangulat a kisszobában.

Tegnap este őket hívtuk segítségük:

  • Joer Junior
  • Lennard
  • Molnár Bé
  • Nacsa
  • Dusán

Érkezik a vasárnapi after, ezúttal Gabriel B, Tymo, Harmath, Just Inn és Toka kedvenceivel.

GABRIEL B

DARMOT KENNEDY – ROME

A Sing Sing és a Retro Klub rezidense azon kevés szegedi lemezlovasok közé tartozik, aki producerként is tudott már nagyot durrantani. A Wallas – szal közös Melody nem csak a klubokat robbantotta fel 10 éve, de a Rádió 88 (és úgy általában minden hazai rádió) is rojtosra játszotta. “Amit privátban most a legtöbbet hallgatok az Dermot Kennedy Rome című dala. Zseni a dal meg a csávó is” – írta Gábor, aki – amíg volt hol – John Legend –  Wild című dalát pörgette a legtöbbet, Meduza remixben. Szóval, a vasárnapi aftert két Gabriel B kedvenccel indítjuk:

JUST INN

CHOCOLATE PUMA – BACK HOME

A Sing Sing egykori rezidense, a 2000-es évek szegedi house őrületeinek keresztapja nem hazudtolta meg magát, egy 2018-as csapatóst küldött a holland Chocolate Puma – tól. Vasárnap délutáni muffin sütéshez, porszívózáshoz, autómosáshoz a tökéletesség netovábbja:

HARMATH

IRAMA – ARROGANTE

Harmath Sanyi neve 10-ből 9 (30 feletti) bulibetyárnál egyenlő a Tisza Gyöngye és a SZOTE Klub legfényesebb éveivel. Gabriel B – hez hasonlóan Sándorunk is behúzott anno pár saját készítésű slágert, többször felkerült a Sony BMG válogatáslemezeire és a Mahasz Dance Chart-re, sőt, anno Péter-Szabó Szilvivel ő grundolta össze a NOX együttes alapjait, ezt egy másik fickó csúnyán le is csapta, de ez már egy másik sztori (bővebben ITT). Sanyi az Irama-féle Arrogante című dalt dobta el, mint írja: “Ez egy korrekt olasz, amolyan Despacito-s dal. Mivel semmivel sem rosszabb nála, sőt, kicsit jobb is, bátran tolom minden buliban. A sztori: 2019 nyarán az olasz tengerpart legnagyobb slágere volt, mindenhol hallottuk, folyamatosan szólt a parton, az utcán, a kajáldákban. Nekünk is megtetszett, és úgy gondoltam, ha már 2020 nyarán tiltva volt az olasz riviéra, így legalább a zenéjüket hazahozom a szegedi bulikba.”

TYMO

PAUL KALKBRENNER – NO GOODBYE

“Személyes kedvencem a Paul Kalkbrenner által készített No Goodbye.
2019-ben egy szerbiai fesztiválon nyitó zenéjeként hallottam és buliztam a szettjére 2 órán keresztül több ezer ember társaságában. Óriási élmény volt.
Azóta az összes bulimat ezzel a zenével zárom. Ha vissza gondolok és a nyári napfelkeltei képet mellé képzelem mindig mosolyt csal az arcomra, hogy a közönségért megéri ezt az egészet csinálni” – írj a Club 1001 rezidense, aki az összeállításunkban már a második lemezlovas, aki a berlini producer mesterművét dobja fel Nektek, virtuálisan. Kalkbrenner az Kalkbrenner, na.

TOKA

EWF – SEPTEMBER

Keresztes Peti, a Rádió 88, majd a Juventus Rádió Szeged egykori dumaládája, a Tisza Gyöngye rezidense él-hal a 70-es, 80-as évek remekműveiért, nem is lepődtünk meg, amikor egy Earth Wind & Fire – féle September-t küldött át. A Chicago-i R&B legenda 1978-as funky-himnusza gyakorlatilag végig kísérte a szegedi éjszaka elmúlt négy évtizedét, a Szőke Tisza gőzöstől kezdve a Gyöngyén, a SZOTE-n és a JATE-n át a Retro Klubig, értelemszerűen mindig az adott korszak producereinek remixében. Íme az eredeti, Petitől:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb