Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett az AstraZeneca első szállítmánya, jön a 10 milliós segítség a kis- és középvállalatoknak

Alig 50 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában a megyénkben, megérkezett az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya Magyarországra. 10 millió forintos segítséget kapnak a kis- és középvállalatok és csak az oltóponton fogjuk megtudni, milyen típusú vakcinát tudnak nekünk adni. Marad az ingyenes utazás a védekezésben részt vevők számára és a szegedi CM365 szerint nagyon gáz az új bringaút a Csongrádi sugárút és a Rózsa utca kereszteződésében.

NAPI KORONAVÍRUS ADATOK

1561 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 375 125 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A megyében 46 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

MEGJÖTT AZ ASTRAZENECA-VAKCINASZÁLLÍTMÁNY

Megérkezett az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya Magyarországra. Az első szállítmány – amely közúton érkezett a Hungaropharmához szombat reggel – több mint 20 ezer ember oltására lesz elegendő. 

10 MILLIÓ FORINT 10 ÉVRE – SEGÍTSÉG A VÁLLALKOZÁSOKNAK

A gazdaság-újraindítási akcióterv legújabb lépése a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön, a kis- és középvállalkozások számára. 10 millió forintos, 10 éves futamidejű, kamatmentes hitellel segíti a kormány a vállalatokat.

NEM ÉRI MEG VÁLOGATNI: A SOR VÉGÉN TALÁLHATJUK MAGUNKAT

Csak az oltóponton fogjuk megtudni, milyen típusú vakcinát tudnak nekünk adni. Aki nem kéri az éppen elérhető vakcinát, az a sor végére kerül, és majd értesítik, ha lesz olyan oltóanyag, amilyet szeretne – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

MARAD AZ INGYEN UTAZÁS SZEGEDEN

Hétfőtől továbbra is díjmentes utazásra jogosultak a közösségi közlekedésben a védekezésben részt vevők Szegeden is – írja a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a Facebook oldalán.

EZ NAGYON GÁZ ÍGY

A CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged szerint az új kerékpárút a Csongrádi sugárút és Rózsa utca kereszteződésében nagyon gáz. Mint írják: a város által elfogadott Kerékpárforgalmi Hálózati Tervvel, a járdára vezetik a bicikliseket és “alárendelt gyalogosként” vezetik át a kereszteződés ágain. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb