Kikapcs

Szeged365 fotóriport: nyakunkon a Tisza, helyzetjelentés a Gergő Ligetből

A Huszár Mátyás rakpart lépcsői közül már csak 6 látszik ki a vízből, bár az ATIVIZIG szerint lezárásra még nincs szükség, látványosan feljött a Tisza. Kaptunk az alkalmon és kiugrottunk egy csütörtöki fotóriportra Szeged kedvenc kirándulóhelyére, az utóbbi hónapokban sok mindenen átment Gergő Ligetbe. Török Kornél kollégánk fotóin keresztül mutatjuk…

  • …hogy mennyire van fent a Tisza a Tisza-Maros Sétánynál (a hivatalos neve tavaly óta már nem Gergő Liget),
  • …hogy mennyire gyönyörű volt a fák között a ma délelőtti villám-havazás,
  • …és hogy valaki(k) már megint akkora tróger(ek) volt(ak), hogy a vasárnapi, közösségi nagytakarítás után ismét szemétdombbá változott a meseszép pihenőhely.

HELLO, TISZA, KLASSZ, HOGY JÖTTÉL

Két sarokszám: 560 és 650. Mindkettő centi, az egyik a Huszár Mátyás rakpart szintjét jelzi, a másik pedig az árvízvédelmi készültség szintjét. A Hydroinfo adatai alapján az előbbit akár már napokon belül elérheti a Tisza Szegeden, az utóbbi azonban Dr. Kozák Péter, az ATIVIZIG vezetője szerint még odébb van. Ha kíváncsi vagy, mit prognosztizált a szegedi szakember, katt a vele készült Szeged365 interjúra, ha pedig a folyó és a Gergő Liget románcában gyönyörködnél, görgess lejjebb Kornél fotóira!

HA MÁR KINT JÁRTUNK, A MESESZÉP, CSÜTÖRTÖK DÉLELŐTTI HÓSZÁLLINGÓZÁST IS MEGÖRÖKÍTETTÜK

…sőt, ki nem hagytuk volna ezt a vizuális élményt.

Nézzétek csak, milyen szép:

AMI VISZONT EGYÁLTALÁN NEM SZÉP: SZEMÉT, MÁR MEGINT…

Miután az elmúlt hetekben újra ruhák, cipők, hátizsákok és PET-palackok százai vették át a hatalmat a Gergő Liget felett (egyesek szerint a román határ felől érkező illegális bevándorlók cuccai), vasárnapra újabb társadalmi nagytakarítást szerveztek. Működött, 50 zsák szemetet gyűjtöttek össze a szorgos szegedi kezek, erről büszkén számoltunk be mi is:

Szóval, Kornél kolléga a vasárnapi nagytakarítást követően egy szép, tiszta helyszín reményében ment ki, de gyorsan kiderült, valakinek ismét volt képe hazavágni több tucat szegedi munkáját – itt-ott megint állt a szemét. Fotóriporterünk amit tudott, összeszedett, de maradt még bőven ez meg az:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb