Közélet

Napi összefoglaló: 59 új fertőzött a megyénkben, áfacsalással gyanúsítják a szegedi Pénzügyi Bizottság külső fideszes tagját

Valentin-nap ide vagy oda, ma is tomboltak a számok: 1707 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma országosan, 59 új eset a megyénkben. Megszólalt a szegedi Fidesz a helyi költségvetési csalás ügyében és mára még tovább áradt a Tisza Szegeden. Volt itt még ma Bödön Piac és szerelmes makói tűzoltók is, emellet pedig az is kiderült, hogy csődhullámtól tartanak a ruházati kereskedelemben. Végezetül pedig a heti Best of Police rovatunkat sem hagyjuk ki természetesen.

VASÁRNAPI COVID-ADATOK

1707 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma országosan, 59 új eset a megyénkben – adta hírül szombaton reggel a kormányzati Covid-portál. Elhunyt 70 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 13 706 főre emelkedett.

MEGSZÓLALT A SZEGEDI FIDESZ

Bűnszervezetben elkövetett áfacsalási ügy gyanúsítottja a szegedi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának egyik fideszes delegáltja – adta hírül szombat este az RTL Klub híradója. A Nemzeti Adó és Vámhivatal nemrég a szegedi Nagybani piacon csapott le egy kereskedő csoportra, akik a gyanú szerint a külföldről behozott gyümölcsöt után nem fizettek áfát.

FOLYTATÓDIK AZ ÁRADÁS A TISZÁN

A Felső-Tiszán folytatódik az árhullám levonulása – tette közzé vasárnap a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a honlapján, ami azt jelenti, hogy mi sem szabadulunk meg egyelőre az áradástól Szegeden. A Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóságának közlése szerint Szegednél a Tisza vízállása szombaton 544 centiméteren állt, vasárnap viszont további 20 centimétert növekedett, jelenleg 565 centiméternél tart.

A HIDEG IDŐ ELLENÉRE IS BÖDÖN PIACOZTAK A SZEGEDIEK

A hétvégi, Szent István Téri Kézműves Vásár mellett vasárnap a Bödön Piac is kitárta kapuit Szeged Plazaban. A hideg idő elől megbújó árusok kitettek magukért, több mint 70 kofa kínálta eladásra portékáit.

SZERELEM A TŰZOLTÓKNÁL

Brutál jó és nem minden napi fotókkal készült a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság “A” szolgálati csoportja a szerelmesek ünnepére. A tűzoltók egy igazán lenyűgöző fotósorozattal kívánnak mindenkinek boldog Valentin-napot.

CSŐDHULLÁM KÖZELEG A RUHÁZATI KERESKEDELMBEN?

Csődhullám szélén állhat a ruházati kereskedelem, amit súlyosan érintett a világjárvány miatt kialakult korlátozás sorozat is. Ebből kifolyólag mintegy 20 üzletet zárt be Magyarországon a Cosmos City, így a szegedi üzletétől is elbúcsúzhatunk.

BEST OF POLICE VASÁRNAPI CSEMEGÉNEK

A héten is volt itt minden, mint a búcsúban: cigicsempész, gyógyszerhamisító, egy gyorshajtó is bizonyította, hogy a szabályok átlépésében az emberi kreativitás végtelen. Azonban még ennyi leleményesség sem volt elég ahhoz, hogy túljárjanak a környékbeli zsaruk eszén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb