Közélet

Szeged365 Start: kézművesek és az áradó Tisza tették izgalmassá a hétvégét

Közel sem telt eseménytelenül az elmúlt hétvége Szegeden: tovább áradt a Tisza, de izgalmassá tette a szombatot és a vasárnapot is az első idei kézművesvásár is. Beszámoltunk egy bűnszervezetben elkövetett adócsalásról, és az is kiderült, mi alapján döntik el, ki milyen vakcinát kapjon. Nem olvastál híreket a hétvégén? Most pótold egycsapásra a legfontosabb történéseket!

LEZÁRTÁK A RAKPARTOT, LEÁLLTAK A KOMPOK A TISZÁN

A Tisza áradása miatt szombat este nyolckor lezárták a szegedi rakpartot, emellett pedig számos helyen a kompátkelés is szünetel, többek között Csongrád-Csanád megyében is. Íme a részletek:

A HÁZIORVOSOK DÖNTIK EL, KI MILYEN VAKCINÁT KAP

Az oltásra jelentkezők számára a legmegfelelőbb vakcinát a gyártói ajánlások alapján választhatják ki a háziorvosok. Erről Szlávik János számolt be a hétvégén.

KIVONULT AZ ORSZÁGBÓL A COSMOS CITY

Mintegy 20 magyarországi boltot csukott be az utóbbi hónapokban a Cosmos City, akik korábban a Szeged Plazaban, majd az ÁRKÁD Szegedben is működtettek üzleteket.

BŰNSZERVEZETBEN CSALTAK ADÓT, AZ ELKÖVETŐK KÖZT SZEGEDI ÉRINTETTSÉGI IS VAN

Bűnszervezetben elkövetett áfacsalási ügy gyanúsítottja a szegedi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának egyik fideszes delegáltja. A Nemzeti Adó és Vámhivatal nemrég a szegedi Nagybani piacon csapott le egy kereskedő csoportra, akik a gyanú szerint a külföldről behozott gyümölcsök után nem fizettek áfát.

MARAD AZ ONLINE OKTATÁS A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMEN

Folytatódik a digitális oktatás a Szegedi Tudományegyetemen a novemberi kormányrendelet oktatásra vonatkozó rendelkezései alapján. A 2020/2021-es tavaszi félév is ugyanúgy, online formában indul, ahogy az őszi félév zárult.

TELT HÁZZAL DÜBÖRGÖTT A SZENT ISTVÁN TÉRI KÉZMŰVES VÁSÁR

A szombati hatalmas siker után vasárnap is nagy népszerűségnek örvendett a szegediek körében a Szent István téri kézművesvásár. A programot mi is imádtuk:

TÖRTÉNELMI GYŐZELMET ARATTAK A KÉKEK

“Bevettük Szkopjét! Történelmi győzelem!” – írta vasárnap esti, a meccset követő közleményében Süli Robi, a MOL-Pick Szeged sajtófőnöke, és mennyire igaza van: epikus csatában, 28-26-ra verték a HC Vardar 1961 – et, annak otthonában a Bajnokok Ligájában. A klub történetében először nyertek Szkopjéban. Mi csak annyit teszünk hozzá: szép volt, fiúk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb