Közélet

Napi szürreál: a Göndör sorról frissen kipaterolt hajléktalan kutyája támadt a Felső-Tisza parton

Tényleg kezd olyan lenni, mintha egy Black Mirror epizód kellős közepén lennénk: hosszú hónapok könyörgése után elvitték Petőfitelepről a Göndör sori erdőben “lakó” hajléktalant és a környékbeliekre hetente rátámadó kutyáit. Információink szerint a férfi és négylábú barátai a Felső-Tisza parti erdőben kötöttek ki, ahol a hétvégén újabb kutyatámadás történt. Nem hivatalos, de biztos infó: a korábban a Göndör soron terrorizáló eb volt a tettes, de jó hírünk is van, a cikk vége happy end lesz…

AZ ELŐZMÉNYEK

Nagyjából másfél éve kezdődött a Göndör sor mellett lakók kálváriája, akkor tűnt fel ugyanis a három kutya az (egyébként tulajdonviszonyait illetően zavaros) erdőben élő hajléktalan mellett, ez pedig alaposan megkavarta a petőfitelepiek nyugodt hétköznapjait: a négylábúak agresszivitása rögtön megmutatkozott, embereket kergettek meg, más kutyákra támadtak rá, sőt, volt olyan környékbeli, akit meg is haraptak.

A környéken élő szegediek nem hagyták annyiban a dolgot, az illetékes önkormányzati képviselőhöz fordultak, petíciót gyűjtöttek, a rendőrséget is mozgósították. A városvezetés pár ígéretet leszámítva a mai napig nem jutott semmire az ügyben (mint jelezték, egyeztetnek az ügyről, más nem történt), viszont az egyik ott lakó olvasónk örömmel újságolta ma délelőtt: a hétvégén elvitték az egyébként békés hajléktalant, Józsi bácsit és a cseppet sem békés kutyáit.

Az esettel párhuzamosan, szombaton a Felső-Tisza parton, a FOKA melletti kiserdőnél lévő kutyafuttatónál is történt egy támadás, melyet az érintett hölgy csodával határos módon ép bőrrel úszott meg.

Írhatnánk azt, hogy a slusszpoén csak ezután jött, de nem neveznénk poénnak a történteket. Nem hivatalos, de biztosnak tekinthető forrásból jött az infó: a hétvégi támadás elkövetője a Göndör sorról frissen elköltöztetett, majd a FOKA melletti erdőben új “otthonra” lelt hajléktalan egyik kutyája volt.

HAPPY END: HÉTFŐN, NAPKÖZBEN ELVITTÉK A KUTYÁKAT

Az egyik, a városrészben lakó önkormányzati képviselő közösségi oldalán tette közzé a hírt: a Szegedi Rendőrkapitányság, a Buksi Ebrendészet, az Ativizig és a szegedi állatvédők közös munkájával a kutyákat hétfőn napközben elszállították a helyszínről.

Egy korszak lezárult, köszönjük a közreműködőknek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb