Közélet

Napi összefoglaló: folyamatosan nő az aktív fertőzöttek száma, itt a harmadik hullám

Ismét 3000 körüli az új fertőzöttek száma országosan, hétfőn döntenek arról a parlamentben, hogy meghosszabbítják-e a veszélyhelyzetet. Müller Cecília szerint a járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában járunk és nagy az érdeklődés az újranyitásról szóló konzultáció iránt. Gulyás Gergely a szegedi Tiszavirág Sportuszodáról nyilatkozott és bőven volt dolga a ezen héten is a rend éber őreinek Szegeden.

NEM CSILLAPODNAK A SZÁMOK

2912 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 403 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 299 főre emelkedett. Szegeden és környékén 103 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

HÉTFŐN DÖNT A PARLAMENT

Hétfőn szavaz a parlamament az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről. Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot.

ITT A HARMADIK HULLÁM

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában járunk – nyilatkozta az országos tisztifőorvos a közmédiának vasárnap. Müller Cecília elmondta: a második hullám lefele menő szakasza a közelmúltban megtorpant, és erről a magasabb szintről indul a harmadik hullám.

MILYEN ÜTEMBEN ÉS HOGYAN LEHET ÚJRANYITNI?

Szombat estig már 220 ezren töltötték ki az online kérdőívet – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Dömötör Csaba kiemelte: az egész országot foglalkoztatja, hogy az oltási program előrehaladtával milyen ütemben és hogyan lehet újraindítani az országot, a gazdaságot, és úgy általában az életet.

ELISMERŐEN NYILATKOZOTT GULYÁS GERGELY AZ ÚJ TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁRÓL

Alig vártuk már és szombaton el is jött a nap, amikor végre felavatták a szegedi Tiszavirág Sportuszodát. A magyar-szerb vízilabda-válogatott mérkőzésén Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett, majd a megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Modern városok program egyik része a közlekedés-fejlesztés, a másik pedig a helyi közösségek szempontjából fontos nagy tervcsomag, és ehhez tartozik a szegedi uszoda is.

HETI BEST OF POLICE

Ahogy azt már megszokhattuk, az elmúlt hét napban is volt mit tenniük az egyenruhásoknak és az igazságügyi szerveknek Szegeden és környékén: alvó sofőröket fosztogató tolvajok, százmilliós adócsalás, és Magda Marinko is izgatták a kedélyeket a héten.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb