Szegedi Arcok

Szívből gratulálunk: nagymama lett Karikó Katalin!

Megszületett Karikó Katalin unokája, a kutatónő lánya, a szintén világhírű Francia Zsuzsanna privát Instagram-oldalán számolt be az örömhírről. Nagy a boldogság: férjével, Ryan Amos építésszel, egy kisebb vacsorát is tartották, és pezsgővel ünnepeltek. Zsuzsanna megosztott egy olyan fotót is, amelyen az újdonsült édesapa ismerkedik a kisfiúval.

Zsuzsanna egyébként az Egyesült Államok színeiben kétszer lett olimpiai bajnok. Férje projektmenedzserként dolgozik, édesanyja, Karikó Katalin pedig kulcsszerepet játszott a koronavírus elleni Pfizer-vakcina kifejlesztésében. Botka László Szeged 2021-es díszpolgári címére kérte fel, a Szegedi Tudományegyetem pedig Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományozott a biokémikusnak idén januárban. Tovább is van, sőt. most jön még csak az elismerések java: több tudós is esélyesnek tartja a tudományos élet legnagyobb kitüntetésére, a Nobel-díjra.

Olvasnál még többet a szegedi kötődésű, világhírű kutatónőről?

Íme az exkluzív Szeged365 dupla interjúnk második, személyes hangvételű kiadása, családról, magánéletről és a Hági meggyleveséről:

…vagy inkább megismernéd a kutatónő szintén világhírű, olimpikon lányát?

Kattints erre a cikkünkre:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb