Közélet

Napi összefoglaló: megugrottak a napi esetszámok, csak akkor szigorítanak, ha feltétlenül szükséges

Igazán pörgős szerda volt ez a mai nap Szegeden, úgy hogy jöjjönek a legfontosabb hírek a napi összefoglalóban: kis nyugi után ismét megugrott a fertőzöttek száma és Müller Cecília is bőven kifejtette a mai sajtótájékoztatón a jelenlegi koronavírus helyzetet. Az is kiderült ma, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból és új finanszírozási rendszer lép életbe többek között a szegedi egyetemen is. Ma hírt kaptunk arról, hogy hányan sztrájkolnak a makói Contitech üzemében és arról is beszámoltunk, hogy kik a legbefolyásosabb nők az országban. Mindezek mellett pedig egy csodálatos szegedi fotóriporttal is készültünk a napi összefoglaló végére.

ISMÉT MEGUGROTT A FERTŐZÖTTEK A SZÁMA

4211 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel a járvány kezdete óta összesen 439 900 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 136 új fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 136 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 324 főre emelkedett.

SZIGORÍTÁS? CSAK HA NAGYON MUSZÁJ

Az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján számos témát érintettek: szigorítás, napi esetszámok, oltások… Nem fukarkodott ma Müller Cecília a szavakkal:

VISZLÁT EURÓPAI NÉPPÁRT

A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását – jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

ÁTREFORMÁLJÁK A FINANSZÍROZÁSI RENDSZERT AZ EGYETEMEKEN

A következő tanévtől gyökeres változás köszönt be az egyetemek életében, ami nemcsak a modellváltásban érintett intézményeket érinti, hanem a teljes felsőoktatás finanszírozási rendszerét átformázza – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

FOLYTATÓDIK A SZTRÁJK

A 2021. március 2- án, kedden 14:00- kor elkezdődött határozatlan idejű sztrájkban a 2021.03.03. szerda 13:00 órakor aktuális adatok alapján 346 fő vett eddig részt az 1.700 munkásokból. A munkabeszüntetéshez csatlakozó munkavállalók az előzetes munkáltatói tájékoztatás alapján, a jogszerű sztrájk követelményeinek megfelelően írásban tettek nyilatkozatot részvételi szándékukról, mely dokumentumok a munkaügyi elszámolások alapjai és tényszerű forrása a részvételi adatoknak.

FORBES: SZÁMOS SZEGEDHEZ KÖTHETŐ HÖLGY A TOPLISTÁBAN

A magyar Forbes hetedszer készítette el a legbefolyásosabb magyar nők listáját, mint írták, talán az eddigi legszubjektívebbet. A legbefolyásosabb nőket négy kategóriába sorolták. 

CSODÁS A TAVASZ A FÜVÉSZKERTBEN

Itt a tavasz, és ezzel együtt ébredezik a csodás természet a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében is. Sajnos, november óta nem látogatható az intézmény, viszont, Mi most mégis belógtunk pár fotó erejéig, hogy bemutathassuk Nektek is a tavasz első jeleit a pompásan elrendezett szegedi botanikus kertekben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb