Szegedi Arcok

Karikó Katalin mától nem csak Szeged díszpolgára, hanem az egész megyéé

A 2021. március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából kitűntető díjakat osztott ki a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Ez alapján a megye Díszpolgári Díját Karikó Katalin kapta, a megye Elnöki Kitüntető Díját pedig Teleki Júlia, írónő.

Botka László, Szeged polgármestere még januárban kérte fel Karikó Katalint a város díszpolgárának. Erről itt írtunk:

NEM CSAK SZEGED, HANEM A MEGYE DÍSZPOLGÁRA IS LETT

A város után, most pedig a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat döntött úgy, hogy a megye díszpolgári címét Karikó Katalinnak ítéli. A megyei önkormányzat sajtóosztájának közleményében ez áll: a Kormányrendelet alapján kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel elnöki hatáskörben, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének, a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról szóló önkormányzati rendelete alapján az alábbi díjazásokról született döntés:

  • Csongrád-Csanád Megye Díszpolgára Díj: Dr. Karikó Katalin professzor asszony
  • Csongrád-Csanád Megye Elnöki Kitüntető Díj: Teleki Júlia írónő
  • Csongrád-Csanád Megyéért Díj: Takács Ágnes, Dél – Alföldi Teleház nyugalmazott vezetője, Prof. dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központ vezetője, Dr. Pálfy Miklós a Szegedi Tudományegyetem francia tanszék nyugalmazott vezetője
  • Csongrád-Csanád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díj: Dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok,  a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke, Gergely Ildikó  a Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület vezetője, Komoly Tamás a Csongrád- Csanád Megyei Vadászkamara nyugalmazott titkára
  • Csongrád-Csanád Megye Sajtódíja: Révész András Zsolt a HírTV szerkesztő riporter
  • Az Év Vállalkozója Csongrád-Csanád Megyében: Bodrogi Ferenc a Bodrogi Bau Kft.  alapítója

A veszélyhelyzetre vonatkozó rendelkezések alapján az ünnepélyes díjátadásra egy későbbi időpontban kerül sor.

CSENDES MEGEMLÉKEZÉS IS VOLT

Szegeden, a Klauzál téri Kossuth szobornál csendes megemlékezéssel Gémes László elnök, Dr. Polner Eörs alelnök és Kormányos Sándor tanácsnok helyezte el a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés koszorúját az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Sajtószolgálata

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb