Közélet

Napi összefoglaló: soha nem volt még annyi új fertőzött, mint ma, Karikó Katalin mától nem csak Szeged díszpolgára, hanem az egész megyéé

Nem túl jó hírekkel kezdünk neki a hosszú hétvégének Szegeden: tartolt ma koronavírus országszerte, soha nem volt még ennyi fertőzött egy nap alatt. Fokozott ellenőrzést hirdetett az Operatív Törzs is, szerintük, túl sokan szegik meg a szabályokat. A régió fejlődéséről sem feledkeztünk meg ma: szóba került a szegedi 3. híd témája és számos fejlesztési stratégiát beszéltek át a szakemberek, és van még jó hír: az SZTE is több száz millió forintból fejlesztette járványügyi ellátó központját. A mai nap legcsodásabb híre pedig az lett, hogy Karikó Katalin a mai naptól már nem csak Szeged város díszpolgára, hanem az egész megyéé.

BRUTÁL PÉNTEKI SZÁMOK

Az elmúlt 24 órában 9011 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 498 183 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 279 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 627 főre emelkedett.

JÖN A FOKOZOTT ELLENŐRZÉS HÉTVÉGÉN

Fokozott ellenőrzés várható a hétvégén, mivel kiugróan megnőttek a maszkviseléssel összefüggő szabálysértések, számolt be róla Kiss Róbert alezredes,  a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese az operatív törzs mai tájékoztatóján.

SZEGEDI 3. HÍD + SCIENCE PARK FEJLESZTÉS

A CSMKIK (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) kezdeményezésére tartottak egy nyilvános szakmai megbeszélést, ahol olyan izgalmas témák is előkerültek, mint a SZEGEDI 3. HÍD ügye, a nagybefektetők Szegedre csábítása a Science Park fejlesztésével, és nem utolsó sorban központi stratégiai téma volt a víz: Szeged környékét is veszélyezteti az elsivatagodás, ez pedig kihathat a mi életünkre is! Szerencsére bizakodóak lehetünk: még a pandémia legkeményebb napjaiban is sok jó szakember pozitívan nyilatkozott a régió jövőjéről.

FEJLŐDŐ JÁRVÁNYÜGYI ELLÁTÓ KÖZPONT

Több száz millió forintból fejlesztette a koronavírusos betegeket fogadó járványügyi ellátó központját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), ennek köszönhetően képessé vált arra, hogy a harmadik hullámban is fogadni és eredményesen kezelni tudja a fertőzötteket – közölte a felsőoktatási intézmény pénteken a honlapján.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE DÍSZPOLGÁRA IS LETT KARIKÓ KATALIN

A 2021. március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából kitűntető díjakat osztott ki a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Ez alapján a megye Díszpolgári Díját Karikó Katalin kapta, a megye Elnöki Kitüntető Díját pedig Teleki Júlia, írónő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb