Kikapcs

Megvan a Cserepes Sori Piac utódja!

Hosszú hetek kálváriáját követően úgy tűnik, megvan a január 31-én véglegesen bezárt Cserepes Sori Piac utódja, az örömhírt az egyik árus jelentette be a pórul járt bérlőket tömörítő közösségi média csoportban. Az új piac a Maty-éri evezős pályával szemben, az út túloldalán, egy 45 ezer négyzetméteres területen lesz.

“Egy rendkívül megbízható tulajdonos a garancia arra hogy egy nagyon szuper, igényes piacunk lesz!” – írják a piac pórul járt árusai, akiknek sajnos nem az önkormányzat, hanem a jelek szerint egy vállalkozó nyújtott segítő kezet. A nyitás konkrét dátuma még nem tisztázott, a csoportban közzé tett információk alapján jelenleg folyamatban van az engedélyek megkérése.

JANUÁR VÉGÉN ZÁRT BE A CSERKÓ, A BÉRLŐK SEMMIFÉLE ÖNKORMÁNYZATI SEGÍTSÉGET SEM KAPTAK

Tavaly év végén Szeged polgármestere egy személyben rendelte el a piac bezárását, az intézmény veszteséges működésére hivatkozva. A megmaradt bérlőknek – bezárás, járványhelyzet, gazdasági válság ide vagy oda – semmiféle mentőövet nem dobott az önkormányzat. Az általunk megkérdezett kereskedők egytől egyig alapos slamasztikába kerültek, többségük értékesítési platform nélkül maradt, a csőd szélére sodródva:

EGY DARABIG ÚGY VOLT, LEGALÁBB A SZOMBATI KIRAKODÓVÁSÁRT MEGMENTIK, DE NEM LETT BELŐLE SEMMI

A bezárást követően a szegediek nyomására azt ígérte a városvezetés, hogy bár a piac végleg bezárt, legalább a szombati kirakodóvásárokat megmentik, melyeket egy új helyszínen, a Cserepes sor túlsó végén lévő, dzsungelre emlékeztető placcon akartak megtartani. A hetek teltek-múltak, területrendezés nem történt, végül a felelősséget egy addig ismeretlen vállalkozóra hárítva a városvezetés lemondta az egészet.

MÉGIS VAN REMÉNY, ÚGY TŰNIK, MEGVAN AZ ÚJ HELYSZÍN

A Maty-éri evezőspályával szemben elhelyezkedő, vadonatúj helyszínt pár órája, a piacosok közösségi média csoportjában jelentette be egy Éva nevű hölgy, aki ruhák árusításával foglalkozott a piacon. Mint írta, a terület hatalmas, a 45 ezer négyzetméteren minden hoppon maradt árus lehetőséget fog kapni. Amint érkezik információ a nyitás időpontjáról, jövünk vele!

Addig is, eszünkbe jutott egy idézet az egyik kedvenc filmünkből. Ahogy a jó öreg Rocky mondta: “It ain’t over ’till it’s over.” Hatalmas igazság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb