Közélet

Napi összefoglaló: minden készen áll az iskolanyitásra, Orbán Viktor szerint június elejére meglesz a 7 millió beoltott

Itt a péntek este, indul a hétvége Szegeden, viszont, hogy ne maradj le semmiről, előtte meghoztuk neked a napi összefoglalót. Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit! Sajnos ismét megugrott az újonnan azonosított fertőzöttek száma, országosan 7 ezer felett, a megyében 391 új eset lett. Orbán Viktor szerint június elejére meglesz a 7 millió beoltott az Operatív Törzs pedig arról adott hírt, hogy minden készen áll a 19-i iskolanyitásra. Arra is fény derült ma, hogy már oltják a kismamákat Szegeden és foglalkoztunk egy kicsit a hitelmoratóriummal is. Megkezdődött a munka a Laposon, hamarosan strandolhatunk és mutatunk egy irtó cuki sztorit is egy éjszakai taxissal és a helyi rendőrséggel. Itt a Szeged365 napi összefoglalója!

MEGUGROTTAK A SZÁMOK PÉNTEKRE

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 7325 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 705 815 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében az országos adatokhoz hasonlóan újra megemelkedtek a számok, 391 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.Elhunyt 285 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 966 főre emelkedett. 

JÚNIUSRA MINDENKIT BEOLTANAK

Június elejére meglesz a 7 millió beoltott, mire jön a nyári foci EB, nagyjából minden magyar felnőtt megkapja a vakcinát – nyilatkozta Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában. Az Operatív Törzs ma reggeli ülésén úgy döntöttek, csak május 10-én nyitják meg a középiskolákat, az érettségit kizárólag írásban tartják meg.

19-ÉN INDUL A SULI, MINDEN KÉSZEN ÁLL

Minden készen áll az óvodák és az iskolák április 19-i újranyitására – jelentette ki Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Mint mondta, az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én.

MÁR OLTJÁK AK ISMAMÁKAT SZEGEDEN

A mai nappal kezdetét vette a kismamák és a szoptató édesanyák oltása Szegeden, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltópontján.

HITELMORATÓRIUM, SOKAN BUKNAK RAJTA

Talán nincs is olyan ember az országban és Szegeden sem, akinek ne lenne valamilyen fajta hitele egy-egy bankban. A koronavírus-járványra való tekintettel a kormány még tavaly márciusban, a veszélyhelyzet hadrendbe állításakor döntött a hitelmoratórium mellett, vagyis, senki sem köteles fizetni a törlesztőrészletet a veszélyhelyzet ideje alatt.

HAMAROSAN NYÍLHAT A SZABADSTRAND

Ha nem vigyáznak, ebből június közepére még szabadstrand is lehet: az előzetes tervek szerint a kivitelező megkezdte a közművek kiépítését, most az áramot és a vizet vezetik át a Partfürdőről a Laposra – adta hírül közösségi média oldalán Mihálik Edvin zöld város programért felelős tanácsnok.

LEBILINCSELŐ TÖRTÉNET A SZEGEDI ÉJSZAKÁBÓL

A korábban mentősként, most taxisofőrként dolgozó szegedi elmesélte, hogy nem sokkal éjfél után egy szülő nőt szállított a szegedi Női Klinikára, mikor két rendőr sietett a segítségére, és egészen a kórházig törték az utat az autó előtt, hogy az minél gyorsabban és akadálymentesen eljuthasson a kismamával az intézménybe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb