Szegedi Arcok

Londonban kinyitottak a kocsmák és a pubok, így örültek a kint élő szegediek

Sokan várták már Boris Johnson nyilatkozatát arról, hogy Nagy-Britannia a kedvező adatok miatt mikor lazít a járványügyi előírásokon. A brit kormányfő végül múlt hétfőn jelentette be: nincs olyan hazai járványügyi mutató, amely arra késztetné a kormányt, hogy eltérjen a korlátozások lépésenkénti feloldására kidolgozott menetrendjétől, tehát hétfőtől megnyitottak a pubok és kocsmák kerhelységei.

Mivel, a legtöbb angliai vendéglátóhelynek azonban nincs terasza, ezért a szabadtéri helyek bővítésével igyekeznek segíteni a vendéglátás újraindulását: eszerint lehetővé tették, hogy a pubok a járdákon és az úttesten is nyithassanak teraszt. 

HOGYAN ÖRÜLTEK ENNEK A KINT ÉLŐ SZEGEDIEK? HÁT ISTENESEN BE…

Az enyhítés tehát megtörtént, és már kaptuk is az olvasói beszámolót arról, hogy a Londonban élő szegediek hogyan élték meg ezt a katartikus pillanatot. Íme, a szegedi Gábor beszámolója:

“Kiszabadultunk végre, szégyen, nem szégyen nagyon bek@rtam tegnap. Sok volt a feszültség mostanában, kellett egy kis lazulás pár sör társaságában. Azért furcsa volt, rendőrök mindenütt, olyan volt, mintha nagyon meg akarnák mutatni, hogy mennyire figyelnek a fegyelemre, közben meg megy a hering party, a pultnál kábé húszan álltunk, mögöttem még 2 sorban a vendégek, para volt egy kicsit. Remélem nem lesz rossz vége ennek az egésznek, és persze nem azért írtam, hogy arcoskodjak az otthon lévő szegediek előtt. Szóval emberek mindenütt, távolságtartás zéró, de nekem már nagyon kellett, hogy ne a harminc négyzetméteres albiban legyek este” – írta Gábor, és őszintén megmondva kissé el is fogott bennünket az irigység, hiszen mi is alig várjuk már, hogy egy kiadósat kocsmázhassunk itt Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb