Kikapcs

Csak akkor lesz Sziget Fesztivál, ha a hagyományos formában lehet megrendezni

Az utóbbi időben számos fesztivál szervezői döntöttek a nyári rendezvények megtartásáról, illetve törléséről. Míg a szegedi SZIN megtartásáról májusban döntenek, addig a Szegedi Borfesztivált és a teljes Szeged Napja Ünnepségsorozatot törölték, viszont az ország egyik legnagyobb fesztiválja, a Sziget sorsa is még kérdéses. Akkor tartják meg, ha a hagyományos formában lehet megrendezni.

Kádár Tamás szerint biztató a nyitási terv, de még sok a bizonytalanság a Sziget idei sorsával kapcsolatban, így azt, hogy lesz-e idén Sziget, egyelőre nem tudni. Erről a Sziget ügyvezetője a HVG-nek beszélt. Minthogy a fesztivál a nemzetközi piacon mozog, fontos lenne látniuk, hogy tudnak-e majd utazni a zenekarok és közönségük tagjai.

NEMZETKÖZI ZENEKAROK ÉS VENDÉGEK NÉLKÜL NEM LESZ SZIGET

Kádár beszélt arról is, hogy felmerültek olyan tervek ugyan, hogy valamilyen szűkített formában, vagy kisebb „spin off” rendezvényekkel hoznák el a Sziget-élményt a közönségnek, ám ezt az ötletet azóta elvetették, és csak akkor lesz Sziget, ha a hagyományos formában, vagyis nemzetközi zenekarokkal és közönséggel, a megszokott vagy a megszokotthoz közelítő méretben meg lehet rendezni.

SZEGED ÉS A FESZTIVÁLOK

Na, és akkor mi lesz a helyzet Szegeden? Jó kérdés, egy már biztos, hogy a Szegedi Borfesztiválnak búcsút mondhatunk ebben az éveben, a teljes Szeged Napja Ünnepségsorozatot törölték, a Borfesztivál mellett pedig a Hídivásár és a Dóm Téri Kavalkád is elmarad, míg a SZIN sorsáról májusban döntenek.

EFOTT VISZONT LESZ

A rendezvény hivatalos Facebook oldalán közzétett esemény alapján a népszerű fesztivált augusztus 11-15. között a Velencei-tó partján tartják meg. Természetesen figyelemmel kísérik továbbra is a híreket és a jogszabályokat betartva dolgoznak azon, hogy 2021-ben ismét felejthetetlen EFOTT élményekkel legyünk gazdagabbak.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb