Közélet

Napi összefoglaló: nyilvánosak a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatai, testkamerát kapnak a szegedi IC-k ellenőrei

A mai adatok alapján továbbra is alacsony a koronavírus fertőzöttek napi száma, viszont szörnyű tragédia, hogy az elmúlt 24 óra legfiatalabb áldozata egy három hónapos csecsemő volt. A kormány közösségi oldalán közzétette a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatait, korszerűsítik a makói kórházat és testkamerákat kapnak a szegedi IC -k ellenőrei. Ha lemaradtál a nap legfontosabb híreiről, összefoglalónkkal gyorsan képbe kerülhetsz!

KORONAVÍRUS: 2328 ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, 96 A MEGYÉBEN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 2328 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 96 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen.

KORSZERŰSÍTIK A MAKÓI KÓRHÁZ SEBÉSZETI ÉS KRÓNIKUS BELGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYÁT

Uniós támogatással megvalósuló román-magyar projekt részeként korszerűsítik a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályát, valamint a fertőző betegségek megelőzését segítő eszközöket vásárolnak – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó az MTI-t.

NYILVÁNOSSÁGRA HOZTÁK A MÁSODIK OLTÁS UTÁNI FERTŐZÉSEK ÉS HALÁLOZÁSOK ADATAIT

A mai napon a Magyarország kormánya Facebook oldalon közzétették a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatait. Cikkünkben megtalálod a pontos számokat.

EGY HÁROM HÓNAPOS CSECSEMŐ VOLT A KORONAVÍRUS LEGFIATALABB ÁLDOZATA AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Egy három hónapos csecsemő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata az elmúlt 24 órában, írta a kormányzati tájékoztató oldal. A baba örökletes izombetegségben, úgynevezett MLASA-szindrómában, mitokondriális izombántalomban szenvedett.

MÁJUSTÓL TESTKAMERÁT KAPNAK A SZEGEDI IC-K ELLENŐREI

Várhatóan májustól vehetik használatba a szegedi InterCityk vonalán dolgozó kalauzok a testkamerákat, melyeknek a célja, hogy megelőzzék a jegyvizsgálók elleni támadásokat, derült ki a MÁV-START Zrt. közleményéből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb